Ιστορικό ρεκόρ 47,17% σημείωσε η αποχή στην Ελλάδα

Ιστορικό ρεκόρ σημείωσε η αποχή στις χθεσινές εκλογές. Το 47,17% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους δεν προσήλθε στις κάλπες, με αποτέλεσμα να καταγραφεί το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής, τουλάχιστον στην περίοδο της μεταπολίτευσης. Το υψηλότερο ποσοστό αποχής καταγράφεται στην εκλογική περιφέρεια Φλώρινας με 66,76% και ακολουθούν η Κεφαλληνία με 62,48%, η Ευρυτανία με 61,37% και η Λακωνία με 61%.
Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αποχής καταγράφηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 με 43,84%, ενώ υψηλά ήταν τα ποσοστά και στις δύο προηγούμενες εκλογές, του 2019 με 42,22% και του περασμένου Μαΐου με 39,06%.
Στον αντίποδα, εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά αποχής καταγράφονται στις δυο απανωτες εκλογικές αναμετρήσεις του 1989 (19,67% και 19,31%), στις πρώτες εκλογές της μεταπολίτευσης, το 1974 (20,47%) και στις εκλογές του 1985 (20,9%).
Tags:
Αποχή,Σχετικά Άρθρα
- Πάτρα | Η στιγμή που ανήλικοι "Ρομά" 8 -10 ετών εισβάλλουν σε κατάστημα και το ληστεύουν! (vd)
- Μην αγχώνεστε, πάρτε το χρόνο σας ...
- Πολιτιστικό Καλοκαίρι στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας | "Πλούσιο σύνολο δράσεων που ανέδειξαν την παράδοση, την τέχνη και τον πολιτισμό της περιοχής"
- Με ισοπαλία ξεκίνησε στο Κύπελλο ο Αστέρας AKTOR
- Στον ανατολικό παραλιακό Πάρνωνα θα εξορμήσει ο ΣΑΟΟ