Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για restart στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Τσίπρας: "Να γίνουμε κόμμα με κλαδιά που θα απλώνονται και θα σκεπάζουν όλο τον προοδευτικό κόσμο"

Για restart στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Τσίπρας: "Να γίνουμε κόμμα με κλαδιά που θα απλώνονται και θα σκεπάζουν όλο τον προοδευτικό κόσμο"

Την έναρξη του διαλόγου για την επανίδρυση του κόμματος με στόχο την αντιστοίχισή του στην μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων εγκαινίασε με την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας από την Κεντρική Επιτροπή, ένας διάλογος όπου το Σεπτέμβριο θα καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις για το κόμμα και την ταυτότητά του.

Προχώρησε σε μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που σε καμία περίπτωση δεν είναι στρατηγική ήττα αντίθετα, το εκλογικό αποτέλεσμα επένδυση στης Δημοκρατικής και προοδευτικής Ελλάδας στον ΣΥΡΙΖΑ. Έθεσε επίσης το ερώτημα «αλλάζουμε;» τονίζοντας ότι είναι επαναστατική δύναμη η αλλαγή καθώς και ότι υπάρχει ανάγκη μετασχηματισμού του κόμματος για να αντιστοιχηθεί με την μεγάλη μάζα των ψηφορόρων του.

«Ζητούμενο δεν είναι να αλλάξουμε τις ιδέες μας, τις αρχές μας αλλά τη φόρμα που τις υπηρετούμε καλύτερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας: "Να κρατήσουμε τις ρίζες μας αλλά να μην φοβηθούμε να γίνουμε δέντρο, όχι να παραμείνει θάμνος. Δέντρο με ρίζες βαθιές και τα κλαδιά του να απλώνονται και να σκεπάζουν όλο τον προοδευτικό κόσμο».

Η Αριστερά πρέπει να έχει στόχο να τα αλλάξει όλα

«Είναι επαναστατική δύναμη η δύναμη της αλλαγής» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για την ανάγκη αντιστοίχισης με τη μεγάλη μάζα των προοδευτικών πολιτών που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ζητούμενο δεν είναι να αλλάξουμε τις ιδέες μας, τις αρχές μας αλλά τη φόρμα που τις υπηρετούμε καλύτερα».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε την δήλωσή του μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα και την αναγκαιότητα «μετασχηματισμού» του κόμματος.

«Να τολμήσουμε να φτιάξουμε το κόμμα μας ξανά από την αρχή, να μην φοβηθούμε να επανιδρύσουμε το κόμμα μας. Να κάνουμε restart. Να κρατήσουμε τις ρίζες μας αλλά να μην φοβηθούμε να γίνουμε δέντρο, όχι να παραμείνει θάμνος. Δέντρο με ρίζες βαθιές και τα κλαδιά του να απλώνονται και να σκεπάζουν όλο τον προοδευτικό κόσμο».

«Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την αναντιστοιχία του εκλογικού αποτελέσματος του 32% με το 4% του κόμματος. Αν συνεχιστεί αυτό οδηγούμαστε σε έναν ελιτισμό», μέσα οι λίγοι οι εκλεκτοί που θα παίρνουν τις αποφάσεις, έξω οι πολλοί που θα στηρίζουν.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τα μέλη της Κ.Ε. να προβληματιστούν και να σκεφτούν τον τρόπο που θα γίνει ο μετασχηματισμός αυτός του κόμματος. Ζητούμενο είναι όπως είπε «να ανοίξουμε ένα μεγάλο διάλογο χωρίς προκαταλήψεις όπου το Σεπτέμβριο θα καταλήξει σε αποφάσεις. Δεν σας προτείνω να βάλουμε νερό στο κρασί μας ούτε να υποστείλουμε τις σημαίες μας. Όχι μόνο κόκκινες, αλλά και πράσινες από το χρώμα της οικολογίας που είναι το αύριο της Αριστεράς. Να πούμε πως θέλουμε να είναι το κόμμα μας και πως η ταυτότητά του». Κανείς δεν θέλει ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε, το πράσινο αντιστοιχεί στην Οικολογία υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόμμα μαζικό, νεανικό, λαϊκό, αριστερό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει το κόμμα:

Ένα κόμμα μαζικό, τουλάχιστον 10% των ψηφοφόρων μας να γίνουν μέλη, ένα κόμμα νεανικό, 38% στις ηλικίες 17 – 24. Προτεραιότητα μας θα είναι να προσπαθήσουμε να αντιστοιχηθούμε με αυτό το ρεύμα της νεολαίας που ξανά και ξανά ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα λαϊκό καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις λαϊκές γειτονιές. Διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας  στην οργάνωση του κόμματος, συμμετοχή των μελών στις αποφάσεις με αξιοποίηση και της ψηφιακής τεχνολογίας.

«Με όραμα και στόχο τον σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, ένα κόμμα Αριστερό, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, μια Αριστερά που θα πολεμά στην πράξη τις κοινωνικές ανισότητες και δεν θα το βάζει στα πόδια στα δύσκολα».

«Ένα κόμμα που θα αποτελεί κύριο εκφραστή της προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας, ένα κόμμα της Αριστεράς που θα χωρούν όλοι οι προοδευτικοί, δημοκράτες, ριζοσπάστες πολίτες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε ότι πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες εγγραφής νέων μελών, ώστε στο συνέδριο επανίδρυσης να τεθούν στην κρίση των μελών τα πάντα.

Συντάκτης: avgi.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...