Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Δεν μειώνεται το αφορολόγητο, δεν κόβονται τα κοινωνικά επιδόματα"!

"Δεν μειώνεται το αφορολόγητο, δεν κόβονται τα κοινωνικά επιδόματα"!

Δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο και δεν θα κοπεί κανένα κοινωνικό επίδομα, ξεκαθάρισε σήμερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύεσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το φορολογικό νομοσχέδιο που θα ακολουθήσει -μετά τις ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις που θα έρθουν αυτήν την εβδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- θα εισάγει τη νέα φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα, μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, μείωση του φόρου στα μερίσματα από 28% σε 24%, 40% μείωση της φορολογίας για αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Για το ασφαλιστικό, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου ήταν ένα κακός νόμος και ανέφερε ότι θα έρθει νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά μέχρι το τέλος του έτους και πρόσθεσε ότι μέσα στην τετραετία θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από το 20% στο 15%.

Για το δημοσιονομικό κενό, σημείωσε ότι «όσοι έβλεπαν δημοσιονομικό κενό έβλεπαν μία φωτογραφία του χθες». Σύμφωνα με τον ίδιο, η προηγούμενη κυβέρνηση ακολουθούσε πολιτική υπερφορολόγησης. Το μεσοπρόθεσμο προέβλεπε από το 2019 μέχρι το 2023 υπεραπόδοση -υπερφορολόγηση της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ. «Εμείς δεν θα την συνεχίσουμε», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι σύμφωνα με την έκθεση των δανειστών που είχε βγει πριν τις ευρωεκλογές υπάρχει υποεκτέλεση των δημοσίων δαπανών. Όπως είπε, θα υπάρξει εξοικονόμηση 1,5 δισ. από την επισκόπηση των δαπανών και την προσαρμογή της οροφής των δημοσίων δαπανών, την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και από την ανάπτυξη. Εξήγησε ότι η οικονομία πηγαίνει καλύτερα όπως δείχνουν η μείωση των επιτοκίων των ομολόγων και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία θα έχουμε ανάπτυξη -κάθε ένα ευρώ ανάπτυξης αυξάνει κατά 0,5 ευρώ τα έσοδα έσοδα- και δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό, υποστήριξε.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι δεν κόβεται κανένα κοινωνικό επίδομα, όσοι έπαιρναν κοινωνικά επιδόματα θα συνεχίσουν να τα παίρνουν και με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για τη 13η σύνταξη επισήμανε ότι «αυτό που δόθηκε από τη προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν 13η σύνταξη ήταν προεκλογικό επίδομα, αλλά θα συνεχίσει να χορηγείται και το 2020 ως μηχανισμός στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...