Πολάκης: "Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή"!

«Δεν φτάσαμε εδώ με τζάκια, ολιγάρχες, εκδότες και εφοπλιστές αλλά λόγω του μυαλού και των χεριών μας» είπε από το βήμα της Ολομέλειας ο Π. Πολάκης και κατέληξε λέγοντας: «Δεν ησυχάζω, δεν σταματώ, δεν υποστέλλω τη σημαία. Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή! Οι ιδέες, οι καθαροί άνθρωποι δεν νικιούνται. Ψηφίστε τώρα…».
Ο πρώην αν. υπουργός Υγείας κατά τη μακροσκελή τοποθέτηση του στη Βουλή λίγο πριν αρθεί η ασυλία του για τη μήνυση του υπόδικου για τις δυσώδεις υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και πολιτευτή της ΝΔ, Στ. Πουλή, αλλά και τις εισαγγελικές διαδικασίες που κινήθηκαν με τους ισχυρισμούς του Γ. Στουρνάρα περί παράνομης υποκλοπής τηλεφωνικής συνομιλίας τους, αποσαφήνισε μέχρι κεραίας τα πολιτικά κίνητρα των αντιδίκων του, παραθέτοντας τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται οι ίδιοι αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα. Επίσης, έκανε λόγο για «ξεκάθαρη πολιτική δίωξη», η οποία αποτελεί προμήνυμα των προθέσεων της συμπολίτευσης για όσα θα ακολουθήσουν εναντίον του αλλά και για άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα της διαδικασίας, η παρουσία του Αλ. Τσίπρα, το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια αλλά και στο τέλος της ομιλίας Πολάκη, καταδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει ψηλά στην ατζέντα της κριτικής του τις υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς.
«Αήθης πολιτική πράξη αντεκδίκησης στο πρόσωπό μου»
«Δεν υπάρχει ούτε μωρό παιδί που να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η άρση της ασυλίας μου συνιστά ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου» είπε εισαγωγικά ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε ότι η σπουδή της συμπολίτευσης έχει ως απώτερο σκοπό την αποδόμηση της πληθώρας των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ που αποκάλυψε ο ίδιος και στα οποία εμπλέκονται ηγετικά στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και η πλειονότητα των συστημικών ΜΜΕ ενόσω η χώρα χρεοκοπούσε.
Έκανε λόγο για αήθη πολιτική πράξη αντεκδίκησης προς το πρόσωπό του γιατί -όπως είπε- ταλαιπώρησε το «σύστημα» κατά την υπουργική του θητεία. «Είναι το πρώτο επεισόδιο, το ξέρουμε» είπε, βάζοντας στη συζήτηση και την ευρύτερη πολιτική συγκυρία με τις αποφυλακίσεις Φλώρου και Κορκονέα αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.
Αναφορικά με την παράκαμψη του άρθρου 86 του Συντάγματος από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επισήμανε ότι πρόκειται για πρωτοφανή παραδικονομική διαδικασία και ζήτησε να ακολουθηθεί η διαδικασία που ορίζει το εν λόγω άρθρο προκειμένου να διεξαχθεί μία ανοικτή διαδικασία και να γίνουν γνωστές οι πομπές των αντιδίκων του. «Δεν το κάνουν γιατί θα ήταν πολιτική αυτοκτονία για τη ΝΔ η δημόσια αποκάλυψη των σκανδάλων του ΚΕΕΛΠΝΟ» υποστήριξε.