Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δυνατός σεισμός στην Αθήνα!

Δυνατός σεισμός στην Αθήνα!

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Αττική και κυρίως στα ανατολικά του νομού, στις 11:12. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν εντάσεως 3,6 Ρίχτερ, είχε επίκεντρο στον Νότιο Ευβοϊκό και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 3,8 Ρίχτερ από την ίδια περιοχή, σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από την Αθήνα.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητά στην Ανατολική Αττική. 

Καθησυχαστικός είναι ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας για τη σεισμική δόνηση των 3,8 Ρίχτερ που προήλθε από το ρήγμα της Νέας Μάκρης το οποίο ενεργοποιήθηκε μετά τον Ιανουάριο του 2018 οπότε και είχε δώσει πολλές μικρές σεισμικές δονήσεις.

«Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Ηταν ένας μικρός σεισμός από το γνωστό ρήγμα της Νέας Μάκρης που στο παρελθόν δε μας έχει δώσει σεισμούς πάνω από 4,5 Ρίχτερ. Σχεδόν πάντα το βάθος από αυτό το επίκεντρο κυμαίνεται γύρω στα 5 χιλιόμετρα, δηλαδή, είναι επιφανειακός. Εγινε πιο αισθητός στην Ανατολική Αττική, στη Νέα Μάκρη και στο Μάτι επειδή ήταν κοντά στο επίκεντρο. Δεν μας ανησυχεί αλλά παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», είπε στο ethnos.gr ο Ευθύμιος Λέκκας.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει σύνδεση με τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις στη Μαγούλα είπε: «Δεν υπάρχει καμία σύνδεση των δύο περιπτώσεων. Τα δύο ρήγματα δεν συνδέονται. Αν δεν βρίσκονταν κοντά σε κατοικημένες περιοχές δεν θα μας απασχολούσαν καθόλου».

untitled.png
untitled.png
seismos-stin-attiki2.jpg

ethnos.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...