Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχεται προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης!

Έρχεται προκαταβολή επιδόματος θέρμανσης!
Τη μείωση της προκαταβολής φόρου, του τέλους επιτηδεύματος και την αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (ΚΕΑ) ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας ως τις ενδεικτικές πιθανές πρόσθετες παροχές του 2020, εάν φανεί τότε ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος.

Επίσης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δεν απέκλεισε και νέο μέρισμα φέτος εάν τον Νοέμβριο φανεί ότι υπάρχει υπερπλεόνασμα, ενώ προανήγγειλε για την άλλη εβδομάδα την υπουργική απόφαση για την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Για το επίδομα αυτό ανέφερε ειδικότερα ότι "στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων που έχουμε, αποφασίσαμε να δώσουμε διευρυμένο επίδομα με προκαταβολή". Και αυτό γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα των νοικοκυριών είναι η απουσία προκαταβολής που εμπόδιζε πολλά εξ αυτών να αγοράσουν πετρέλαιο και να πάρουν μετά το επίδομα.

Ο υπουργός Οικονομικός είπε ότι η δαπάνη ήταν πλέον πολύ μικρότερη, στα 60 εκατ. ευρώ, έναντι 200 εκατ ευρώ παλαιότερα. Προανήγγειλε υπουργική απόφαση την επόμενη εβδομάδα με διευρυμένα κριτήρια παροχής και προκαταβολή ανάλογα με τη ζώνη. Είπε ότι είναι ένα θέμα που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα γιατί "είδαμε ότι υπάρχει ένα κονδύλι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...