Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Jumbo | Σκέψεις να ανοίγουν και άλλα καταστήματα τις Κυριακές!

Jumbo | Σκέψεις να ανοίγουν και άλλα καταστήματα τις Κυριακές!

Τη λειτουργία και άλλων καταστημάτων τις Κυριακές, πέραν αυτών στην Πρέβεζα και στην Κατερίνη εξετάζει η Jumbo και ο Απόστολος Βακάκης. Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της εταιρείας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να λειτουργήσαν και άλλα καταστήματα την Κυριακή, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι εξής δυο προϋποθέσεις: πρώτον, να επιτρέπεται η κυριακάτικη λειτουργία βάση νόμου και δεύτερον να είναι οικονομικά βιώσιμο το εγχείρημα.

Δυο προϋποθέσεις που όπως λένε, πληρούνται στην περίπτωση των καταστημάτων στην Πρέβεζα και στην Κατερίνη, τονίζοντας πως το business plan που έγινε για την οικονομική βιωσιμότητα των δυο σημείων βασίστηκε στην κυριακάτικη λειτουργία.

Όσον αφορά στη χρονική συγκυρία που επέλεξε η εταιρεία για να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως «το κλίμα και οι συνθήκες στην αγορά έχουν βελτιωθεί και ευνοούν μια τέτοια κίνηση».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις υποστηρίζουν πως προέρχονται από ντόπιους επαγγελματίες που θεωρούν πως θίγονται τα συμφέροντά τους και επαναλαμβάνουν πως το υφιστάμενο πλαίσιο στις εν λόγω περιοχές, επιτρέπει σε όλους, μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες, να ανοίξουν τα καταστήματά τους τις Κυριακές.

Σπεύδουν ακόμη να προσθέσουν πως η εταιρεία τηρεί πλήρως τη νομοθεσία για την κυριακάτικη λειτουργία, καταβάλλοντας τα επιπλέον χρήματα που προβλέπονται ενώ είναι απόλυτα συνεπής στο ωράριο λειτουργίας. «Κανείς δεν επιβαρύνεται δουλεύοντας παραπάνω», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Κλείνουν λέγοντας πως στη φιλοσοφία του ισχυρού άνδρα της Jumbo, Απόστολου Βακάκη είναι ότι «η ανάπτυξη θα έρθει με δουλειά και όχι με κλειστά καταστήματα».Να σημειωθεί πως με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο προβλέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων οκτώ Κυριακές τον χρόνο και προαιρετικά έξι μήνες τον χρόνο στις τουριστικές περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπως αυτές έχουν καθοριστεί από τον νόμο. Επιπλέον, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και για τις υπόλοιπες Κυριακές του χρόνου, σε όλη τη χώρα.

https://www.ethnos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...