Menu
RSS
Δευτέρα, 13/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δικαστήρια | Ποιες υποθέσεις θα εκδικάζονται από τις 6 Μαΐου!

Δικαστήρια | Ποιες υποθέσεις θα εκδικάζονται από τις 6 Μαΐου!
Σε ανακοινώσεις προχώρησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Ειδικότερα, είπε …

Από τις 6 Μαΐου 2020

Θα επιτρέπεται η εκδίκαση όλων τα υποθέσεων στο ΣτΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο και στα τακτικά δικαστήρια, υπό την προϋπόθεση ότι οι δικηγόροι έχουν υποβάλει ηλεκτρονική δήλωση ότι δεν επιθυμούν να παραστούν στο δικαστήριο.
Την ίδια στιγμή συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά όλες οι διαδικασίες παροχής επείγουσας προσωρινής δικαστικής προστασίας, αλλά και να δημοσιεύονται αποφάσεις και πρακτικά επεξεργασίας.

Από την 1η Ιουνίου 2020

Προγραμματίζεται να ξεκινήσει η εκδίκαση όλων των υποθέσεων Ασφαλιστικών Μέτρων, ενώ παράλληλα εκκινεί η εκδίκαση υποθέσεων της Τακτικής Διαδικασίας, η οποία διεξάγεται εγγράφως και ως προς τις Ειδικές Διαδικασίες, σχαιδιάζεται παράλληλα από 1ης Ιουνίου η προσωρινή επέκταση της έγγραφης διαδικασίας.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Ποινική Δικαιοσύνη, μέχρι σήμερα έχει περιοριστεί στην εκδίκαση συγκεκριμένων αυτόφωρων πλημμελημάτων, καθώς και στην εκδίκαση κακουργημάτων που αφορούν προσωρινά κρατούμενους κατηγορούμενους, για τους οποίους συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, καθώς και εκείνων, στα οποία ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται μέχρι την 31.01.2021. Μετά τις 15/6 στόχος είναι η εκδίκαση του συνόλου των ποινικών υποθέσεων.

Αναφορικά με την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, η ημερομηνία επανέναρξης της πλήρους λειτουργίας της με τη φυσική παρουσία τόσο των σπουδαστών όσο και των διδασκόντων, ορίσθηκε η 2α Ιουνίου 2020.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ EMAIL

Ως προς την Πολιτική Δικαιοσύνη, έχουμε ήδη προχωρήσει στην επέκταση της ψηφιοποίησης της δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική παραλαβή πιστοποιητικών που εκδίδονται από τα δικαστήρια, προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στις Γραμματείες τους.

Για τον ίδιο σκοπό έχουμε δρομολογήσει την ηλεκτρονική χορήγηση των αποφάσεων που έχουν ήδη δημοσιευθεί την περίοδο της πανδημίας.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...