Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Με μάσκες και θερμικές κάμερες θα ανοίξουν τα εστιατόρια!

Με μάσκες και θερμικές κάμερες θα ανοίξουν τα εστιατόρια!

Με μάσκες, αντισηπτικά, ακόμη και θερμικές κάμερες ετοιμάζονται να ανοίξουν πολλά εστιατόρια. Η ανησυχία στον κλάδο για την επόμενη μέρα είναι μεγάλη.

Συνταγή επιβίωσης αναζητούν οι εστιάτορες της χώρας, καθώς περίπου 90.000 επιχειρήσεις και τουλάχιστον 450.000 εργαζόμενοι είναι σε «καμμένα κάρβουνα». 

«Τα εστιατόριά μας κλείσανε δυο μήνες, αλλά δεν άδειασαν ποτέ, ήταν γεμάτα από χαρές, από τσουγκρίσματα, από έρωτες, από συναναστροφές. Αυτό μας κράτησε ζωντανούς, αυτό θέλουμε να το πάρουμε πίσω, αυτό μας έχει λείψει» είπε ο Λευτέρης Λαζάρου, σφεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου. 

Όπως είπε ο σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων, Έκτορας Μποτρίνι, πάνω από όλα είναι η υγεία των πελατών και του προσωπικού.

«Θα έχω όλες τις εξετάσεις του προσωπικού, θα τους ελέγχω κάθε μέρα και σκεφτόμαστε να ελέγχουμε και τους πελάτες, πριν μπουν στο εστιατόριο» είπε. «Θα βάλουμε θερμικές κάμερες και κάμερες UV για να αποστειρώνουμε πιάτα, μαχαίρια. Οι χώροι θα είναι άριστα καθαρισμένοι και θα έχουμε τα τραπέζια πολύ μακριά από το άλλο» συνέχισε.

Στη Θεσσαλονίκη, περισσότεροι από 400 ιδιοκτήτες μαγαζιών εστίασης στο κέντρο έχουν ξεσηκωθεί, ζητώντας περαιτέρω μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

Την Τετάρτη, οι άνθρωποι της εστίασης θα συμμετέχουν σε πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία, τοποθετώντας άδειες καρέκλες σε πλατείες όλης της Ελλάδας.  

www.star.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...