Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έρχονται έκτακτες πεζοδρομήσεις για περισσότερα τραπεζοκαθίσματα!

Έρχονται έκτακτες πεζοδρομήσεις για περισσότερα τραπεζοκαθίσματα!
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην Τηλεόραση της Βουλής και στην εκπομπής Πρωινή Επισκόπηση με τον Λάμπρο Πέγκο και την Αλεξία Κουλούρη.

»Θα δώσουμε τη δυνατότητα στους δήμους να κάνουν ταχείες πεζοδρομήσεις, έτσι ώστε να αυξήσουμε το διαθέσιμο δημόσιο χώρο. Και οι δήμαρχοι έχουν δείξει πολύ καλή διάθεση. Κι οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα της εστιάσεως και να διατηρήσουν οι εργαζόμενοι τις θέσεις εργασίας τους είναι κέρδος και για τις πόλεις τους. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα πει ότι για να έχω εγώ λίγο περισσότερη άνεση στο δημόσιο χώρο, δεν με ενδιαφέρει ο άλλος να χάσει τη δουλειά του» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

Επίσης, στο Mega, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου τόνισε πως εκείνο που πρέπει να επεξεργαστούν τώρα οι δήμοι είναι σε ποια σημεία μπορούν να δοθούν επιπλέον ελεύθεροι δημόσιοι χώροι για την εστίαση, χωρίς να εμποδίζεται η ελεύθερη κίνηση των πεζών και των αυτοκινήτων έκτακτης ανάγκης.

«Δεν είναι εύκολη η λύση γιατί η εστίαση σε πολλά μέρη είχε ήδη καταλάβει πολύ χώρο» παραδέχθηκε ο κ. Παπαστεργίου. 

Επισης, σημείωσε ότι υπάρχει σκέψη για έκτακτες πεζοδρομήσεις, «χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα κλείσουν κεντρικοί δρόμοι».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...