Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκέψεις για νέα μέτρα | Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα!

Σκέψεις για νέα μέτρα | Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα!

Σε ρυθμούς… lockdown κινείται εδώ και ημέρες η Ελλάδα. Τα νέα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά είναι σταθερά πάνω από 300 ενώ στο «κόκκινο» είναι εδώ και εβδομάδες η Αττική, γεγονός που οδηγεί προς μία δεύτερη καραντίνα.

Όπως φαίνεται όμως τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ethnos.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή να κινηθεί όλος ο μηχανισμός προκειμένου να αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdown αντίστοιχο με αυτό της άνοιξης.

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα επιμένει στην ανάγκη να πειστεί η ελληνική κοινωνία για την εφαρμογή των μέτρων.

 

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι μόνο όταν θα φτάσουμε στην «κόκκινη ζώνη» θα δοθεί εντολή για lockdown. Τα δεδομένα αλλάζουν σε καθημερινή βάση με τον Βασίλη Κικίλια να ενημερώνει τους τομεάρχες Υγείας των κομμάτων το μεσημέρι της Πέμπτης.

Υπάρχουν όμως και μέτρα που δεν έχουν πέσει ακόμη στο τραπέζι και μπορούν να απομακρύνουν το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. Ένα από αυτά είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, κάτι που ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Άλλο ένα μέτρο είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί. Παρατηρούνται μάλιστα φαινόμενα συγχρωτισμού σε πλατείες μετά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 12 το βράδυ.

Ειδικές οδηγίες αναμένεται να δοθούν και στους ηλικιωμένους. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού και θα γίνουν συστάσεις για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

«Αγκάθι» στην όποια προσπάθεια δεν είναι άλλο από τις εικόνες που επικρατούν στο ΜΜΜ. Οι φωτογραφίες συνωστισμού τόσο από το μετρό όσο και από τα λεωφορεία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Την ώρα μάλιστα που δεν έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια των λεωφορείων παρά τις όποιες εξαγγελίες.

https://instanews.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...