Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δίκη Χρυσής Αυγής | Από 13 χρόνια σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Παπά, Γερμενή, Παναγιώταρο - Ισόβια+10 στον Ρουπακιά

Δίκη Χρυσής Αυγής | Από 13 χρόνια σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Παπά, Γερμενή, Παναγιώταρο - Ισόβια+10 στον Ρουπακιά

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ την ίδια ποινή έλαβαν και οι Ηλίας ΚασιδιάρηςΓιάννης Λαγός, Χρήστος Παπάς,Γιώργος Γερμενής και Ηλίας Παναγιώταρος για το ίδιο αδίκημα. Μοναδική διαφοροποίηση του δικαστηρίου ήταν ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξη για το ίδιο αδίκημα. 

Στους διευθυντές της οργάνωσης που είχαν και παράνομη οπλοκατοχή (Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Γερμενής και Παππάς), επιβλήθηκε -εκτός από τα 13 χρόνια κάθειρξης- ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 1 έτος και χρηματική ποινή.

Για τους βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση: Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νίκος Κούζηλος κάθειρξη 7 ετών, ενώ οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Ελένη Ζαρούλια, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Αντώνης Γρέγος, Δημήτρης Κουκούτσης καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών. 

Οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Νίκος Μίχος και Μιχαήλ Αρβανίτης που είχαν λάβει ελαφρυντικό, καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια κάθειρξη. 

https://www.ethnos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...