Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξαίρεση από τους περιορισμούς μετακίνησης ζητούν οι κυνηγοί

Εξαίρεση από τους περιορισμούς μετακίνησης ζητούν οι κυνηγοί

Με σύνεση και αίσθημα ευθύνης έναντι της δημόσιας υγείας και της υπόλοιπης κοινωνίας, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος θα συνεχίσει από σήμερα κιόλας τον κύκλο επαφών της με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει στην κοινότητα των κυνηγών, εξαιτίας των περιορισμών μετακινήσεων τις πρώτες πρωινές ώρες.

  Αυτό είναι κάτι που η Συνομοσπονδία πράττει με συνέπεια από τον περασμένο Μάρτιο, όταν για πρώτη φορά επιβλήθηκαν από την Πολιτεία μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

  Εδώ και μήνες, μία σειρά Υπουργών και παραγόντων του δημοσίου βίου ενημερώθηκαν έγκαιρα και αναλυτικά από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, για τους λόγους που οι κυνηγοί θα πρέπει να εξαιρεθούν από πιθανές απαγορεύσεις μετακινήσεων και ενδεχόμενα τοπικά «λοκ ντάουν» (lockdown).

  Το αποτέλεσμα ήταν το κυνήγι να ξεκινήσει κανονικά  και χωρίς αστερίσκους στις 20 Αυγούστου, όπως έπρεπε και ήταν λογικό να γίνει…

  Την προηγούμενη εβδομάδα, η ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της νόσου, οδήγησε την Πολιτεία στη λήψη νέων μέτρων και γενικευμένων απαγορεύσεων μετακίνησης, που συμπίπτουν με τις πρωινές ώρες κατά τις οποίες ο κόσμος των κυνηγών μετακινείται ή ταξιδεύει προς τους χώρους άσκησης του κυνηγιού.

  Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος έχει προγραμματίσει γι’ αυτήν την εβδομάδα έναν νέο κύκλο επαφών με τους αρμόδιους φορείς, ώστε και αυτή η «εμπλοκή» να διευθετηθεί με τρόπο που να εξυπηρετεί τους κυνηγούς, χωρίς βέβαια να διακυβεύεται η δημόσια υγεία.

  Η θέση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος θα είναι και πάλι σαφής έναντι όλων: οι κυνηγοί θα πρέπει να εξαιρεθούν από τους ωριαίους περιορισμούς μετακίνησης, τηρώντας φυσικά ένα πρωτόκολλο μέτρων ασφαλείας, κατά τη μετακίνησή τους προς τους τόπους άσκησης θήρας.

  Άλλωστε, ο έλεγχος σκοπιμότητας μετακίνησης των πολιτών που ασκούν θήρα, είναι πολύ εύκολο να διαπιστώνεται από τις αστυνομικές Αρχές: το κυνήγι ασκείται αποκλειστικά και μόνο από πολίτες που διαθέτουν άδεια θήρας, η οποία είναι δημόσιο έγγραφο και εύκολο να επιδειχθεί σε κάθε έλεγχο.

7 σχόλια

  • ΒΑΓΓΕΛΗΣ
    ΒΑΓΓΕΛΗΣ Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 13:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Κυνηγίου, Ηλίας Πεκρής αναφέρθηκε στη χρήση μάσκας από τους κυνηγούς κατά την εξόρμηση.


    "Η θέση του Ταμείου Θήρας είναι ότι το κυνήγι θεωρείται άθλημα άρα εξαιρείται από το διάταγμα. Στις συναθροίσεις, που δεν θα υπάρχουν, ακόμη και έρθεις κοντά με δυο -τρεις κυνηγούς θα πρέπει να φοράνε τη μάσκα, το ίδιο και στο αυτοκίνητο όπου θα μεταφερθεί από το σπίτι στον κυνηγετικό χώρο, νοουμένου ότι στο αυτοκίνητο αυτοί που είναι μαζί σου δεν είναι από την οικογένειά σου".


    Στο μεταξύ, σε συνέχεια του Διατάγματος της 22ας Οκτωβρίου, που προβλέπει απαγόρευση στη διακίνηση στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, από τις 23:00 μέχρι τις 05:00, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι για τους κατόχους άδειας κυνηγίου, η απαγόρευση θα ισχύει από τις 23:00 μέχρι τις 03:00, μόνο για της μέρες κυνηγίου (1/11, 4/11 και 8/11), προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβασή τους με ασφάλεια στις επιτρεπόμενες κυνηγετικές περιοχές.

    Εξάλλου το Υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με την ηγεσία της Αστυνομίας, διευκρινίζει τα ακόλουθα τα οποία ισχύουν για όλους τους κυνηγούς παγκύπρια:

    - Όλοι οι κυνηγοί ή/και άτομα που θα εκδράμουν τις πιο πάνω ημέρες για σκοπούς κυνηγιού θα πρέπει απαραίτητα να φέρουν μαζί τους σε ισχύ/ανανεωμένη άδεια κυνηγιού.

    - Κατά τη μετάβασή τους στους χώρους κυνηγιού και σε περίπτωση που στο ίδιο όχημα θα μεταβαίνουν άτομα διαφορετικών νοικοκυριών, όλοι επιβαίνοντες θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν προστατευτική μάσκα.

    - Στους χώρους κυνηγιού και επειδή το κυνήγι θεωρείται σωματική δραστηριότητα, η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική.

    Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/osa-prepei-na-gnorizoyn-oi-kynigoi-enopsei-tis-protis-exormisis-binteo

  • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΜΠΙΛΙΡΗΣ
    ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΜΠΙΛΙΡΗΣ Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 13:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι κυνηγοί θα πρέπει να εξαιρεθούν από τους ωριαίους περιορισμούς μετακίνησης, τηρώντας φυσικά ένα πρωτόκολλο μέτρων ασφαλείας, κατά τη μετακίνησή τους προς τους τόπους άσκησης θήρας.

    Άλλωστε, ο έλεγχος σκοπιμότητας μετακίνησης των πολιτών που ασκούν θήρα, είναι πολύ εύκολο να διαπιστώνεται από τις αστυνομικές Αρχές: το κυνήγι ασκείται αποκλειστικά και μόνο από πολίτες που διαθέτουν άδεια θήρας, η οποία είναι δημόσιο έγγραφο και εύκολο να επιδειχθεί σε κάθε έλεγχο.

  • Σωτήρης
    Σωτήρης Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 09:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε πάτε καθόλου καλά;;;;αυτοί η άνθρωποι πληρώνουν την άδεια θύρας κάθε χρόνο για να βγούν να κυνηγήσουν.δηλαδη τι θα γίνει;

  • Πανταπασης Ζαφειρης
    Πανταπασης Ζαφειρης Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 08:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητέ κυριε/ κυρία. Έρχομαι να σας πω, ότι πολλές φορές κυνηγοί, είδαν φωτιά εν τη γενέσει, κλοπές περιουσίας η εισβολές λαθρομεταναστών, ένθεν κακειθεν. Αδιάφορης της προσωπικής στάσης εκάστου, στο κυνήγι, που αποτελεί σεβαστή ποσότητα, η νομιμότητα της δραστηριότητας αυτής, αποτελεί επίσης πραγματικότητα. Υπ' αυτήν την έννοια, οι κυνηγοί, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ πράγματι να επιτελέσουν θεάρεστο έργο. Η... όπως αναφέρθηκε, δεν έχουν "τον κωλο πισω". Οι κυνηγοί. Απλά είναι πολύ περισσότερο χρήσιμοι εφόσον, τηρουμενων πρωτοκολλων, τους επιτραπη η διέλευση.
    Με εκτιμηση

  • Μάνος
    Μάνος Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 07:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Βγαίνουν οι κομπλεξικοί και απαντάνε τώρα όλοι αυτοί που βγαίνουν να κάνουν ασκήσεις ξαφνικά με ένα πακέτο τσιγάρα στη τσέπη και να βγάλουν τα ζωντανά τους βόλτα στης 12 00 η ώρα τα μεσάνυχτα έχουμε και εμείς; όμως ζωντανά που πρέπει να βγουν στο βουνό

  • Ματινα
    Ματινα Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 22:23 Σύνδεσμος σχολίου

    σα δεν ντρέπονται

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 19:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι κυνηγοί έχουν τον πισινο πισω, και επί πλέον επιτελούν θεάρεστο έργο. Να εξαιρεθούν. Τι άλλο θα μας πουν Θεέ μου ;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...