Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ρυθμίσεις οφειλών στα Ταμεία σε 24 δόσεις!

Ρυθμίσεις οφειλών στα Ταμεία σε 24 δόσεις!

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργοδότες οι οποίοι όπως είπε, μπορούν στο εξής να ρυθμίζουν οφειλές στα ταμεία σε 24 δόσεις, μέχρι και τον Απρίλιο του 2021. Το ίδιο ισχύει - είπε ο κ. Μητσοτάκης- για όσους δεν πρόλαβαν να ωφεληθούν από τις παρατάσεις των τελευταίων τεσσάρων μηνών και διευκρίνισε: "Όσοι μάλιστα αυτοαπασχολούμενοι ή αγρότες συνάντησαν δυσκολίες στην εκκαθάριση των εισφορών τους για το 2019 τώρα θα μπορούν να τις αποπληρώσουν σε πέντε δόσεις, αντί των δύο. Διευκολύνονται έτσι περισσότεροι από 800.000 ασφαλισμένοι, διευθετείται οριστικά για 1.500.000 εργαζόμενους η πολύπλοκη διαδικασία υπολογισμού και είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών, την οποία είχε καθιερώσει νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης".
Πρόσθεσε ότι με το νομοσχέδιο λαμβάνεται ειδική μέριμνα και για τους επαγγελματίες των επιστημονικών κλάδων, τους δικηγόρους, γιατρούς, οικονομολόγους και είπε ότι θα χορηγηθεί σε αυτούς εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, ενώ παρατείνεται επίσης και για τον Νοέμβριο η δυνατότητα ένταξης εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής εργασίας, με ταυτόχρονη χορήγηση της σχετικής αποζημίωσης.
"Όπως και την άνοιξη έτσι και τώρα η ρύθμιση αυτή έρχεται να στηρίξει επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από την πανδημία. Και σε ό,τι αφορά τις άδειες των εργαζομένων το δικαίωμα αυτό μεταφέρεται για το 2021" διευκρίνισε. 
Επίσης είπε ότι αναθεωρείται και το πλαίσιο για την περιστασιακή εργασία ανέργων και μακροχρόνια ανέργων που δικαιούνται τακτική επιδότηση και θα διατηρούν αυτό το δικαίωμα, έστω και αν απασχολήθηκαν σε αγροτικές εργασίες για λιγότερο από 70 ημέρες.
Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ακόμη τον διπλασιασμό των συντάξεων των τέκνων που έχουν χάσει και τους δύο γονείς τους που τώρα θα λαμβάνουν το μισό της σύνταξης που δικαιούνται από τους γονείς τους, αντί του 25%. Ταυτόχρονα, οι υπάλληλοι του Δημοσίου και στρατιωτικοί, οι οποίοι πάσχουν από κυστική ίνωση ή από μόνιμη ορθοκυστική διαταραχή, θα θεμελιώνουν πια δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 15 έτη υπηρεσίας, ενώ  διευρύνεται το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» για την αυτόνομη διαβίωση. 
"Με κρατικά έξοδα, 600 νοικοκυριά αστέγων θα μεταφερθούν σε μισθωμένες κατοικίες, με εξασφαλισμένη εργασία στα μέλη τους. Τέλος, παρατείνονται οι προθεσμίες των αιτήσεων για το επίδομα γέννησης, ώστε να θεραπευτούν κάποιες προηγούμενες καθυστερήσεις, ενώ το πρόγραμμα ενισχύεται για το 2021 με ακόμα 37 εκατομμύρια" είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...