Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΕΛΤΑ | Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 2.000 εργαζόμενους

ΕΛΤΑ | Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 2.000 εργαζόμενους

Τροπολογία για την αναδιάρθρωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με παρέμβασή του στην Βουλή επισημαίνοντας πως «τα ΕΛΤΑ είναι στο παρά ένα».

Ο υπουργός τόνισε πως ο οργανισμός παρουσιάζει έλλειμμα 2 εκατ. ευρώ το μήνα και εξήγησε πως έχει εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον με συγκεκριμένη πρόταση που προβλέπει κάλυψη του 10% στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αναφορικά με το περιεχόμενο της τροπολογίας τόνισε ότι προβλέπει την αποζημίωση της καθολικής υπηρεσίας για τα έτη 2013-2020.

Επιπροσθέτως, η ρύθμιση εισάγει πλαίσιο εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους με διετές πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 2.000 από τους συνολικά 5.500 εργαζόμενους.

Στόχος της κυβέρνησης αλλά και της εταιρείας -πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης- είναι να συνεχίσουν να λειτουργούν όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στο πλαίσιο του κοινωνικού τους ρόλου και να επιστρέψει η εταιρεία σε κερδοφορία.. «Η εταιρεία θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της. Αν δεν της δίναμε τα εργαλεία θα ήταν έμμεση βοήθεια στον ανταγωνισμό» επισήμανε ο υπουργός.

Απαντώντας δε στην έντονη κριτική της αντιπολίτευσης που ζήτησε να μην κατατεθεί η τροπολογία και να υπάρξει εκτεταμένη διαβούλευση, ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε πως «Δεν είναι η τροπολογία στο παρά ένα, τα ΕΛΤΑ είναι στο παρά ένα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...