Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής

Στο ανακριτή αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς οδηγούνται οι συλληφθέντες βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή.

Η δίωξη θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση. Οι κατηγορούμενοι βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων παραμένουν φίλοι και οπαδοί της Χρυσής Αυγής οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες.Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία για την Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη για την υπόθεση αφορά την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης οπλοκατοχής κατά περίπτωση.Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, σε περίπτωση που δεν οδηγηθεί ενώπιον των αρχών εντός 24 ωρών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς θα πρέπει να ζητηθεί η άρση ασυλίας του από την βουλή ώστε να εκδοθεί σε βάρος του από τους ανακριτές της υπόθεσης ένταλμα σύλληψής του.

Σύμφωνα τώρα με εκτιμήσεις μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις, θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...