Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καλά νέα: Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ήπιο χειμώνα!

Καλά νέα: Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ήπιο χειμώνα!

Με το φθινόπωρο να έχει μπει για τα καλά και να διαφαίνεται ομαλό, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για έναν ήπιο χειμώνα στη χώρα μας, σύμμαχο στην εξοικονόμηση πετρελαίου και χρημάτων.

Τα πρωτοβρόχια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, ενώ ο καιρός δροσίζει σιγά σιγά, με το φθινόπωρο να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Τα μακροπρόθεσμα μετεωρολογικά μοντέλα προβλέπουν ένα δροσερό Οκτώβρη και έναν αρκετά βροχερό Νοέμβριο.

Αν και τα τελευταία χρόνια, έρευνες δείχνουν πως οι μεταβατικές εποχές του φθινοπώρου και της άνοιξης τείνουν να συρρικνωθούν, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο, φέτος στη χώρα μας φαίνεται πως δεν θα επαληθευτούν, καθώς οι μετεωρολόγοι διαβλέπουν μία φυσιολογική μετάβαση στο χειμώνα.

Παρά το γεγονός ότι είμαστε ακόμα στην αρχή του φθινοπώρου και, όπως υπογραμμίζει ο διδάκτωρ Μετεωρολογίας, Μιχάλης Σιούτας, η αξιοπιστία των μακροπρόθεσμων προγνωστικών μοντέλων είναι αρκετά μικρότερη από αυτή των καθημερινών, ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για έναν χειμώνα με σχετικά μαλακό καιρό.

«Τα πρώτα στοιχεία για το φετινό χειμώνα δείχνουν ένα σχετικά ήπιο χειμώνα, δηλαδή έναν όχι πολύ κρύο, αλλά ούτε και πολύ ζεστό, με τις θερμοκρασίες, τις βροχές και τις χιονοπτώσεις, να μην ξεπερνούν τις κανονικές για την εποχή τιμές», λέει ο κ. Σιούτας.

«Παράλληλα, δεν διαφαίνονται μεγάλα διαστήματα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες», συμπληρώνει.

Πηγή: Τύπος της Κυριακής

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...