Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παγκόσμια ημέρα της Τρίτης ηλικίας - πολλοί ηλικιωμένοι είναι ξεχασμένοι από τα παιδιά τους

Παγκόσμια ημέρα της Τρίτης ηλικίας - πολλοί ηλικιωμένοι είναι ξεχασμένοι από τα παιδιά τους

 Καλό μήνα να έχουμε και καλό χειμώνα! Μαζί με την είσοδο του Οκτωβρίου, έχουμε και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας… Η σημερινή μέρα όμως δεν θα πρέπει να μας προβληματίσει μόνο γιατί μπαίνει χειμώνας αλλά και γιατί η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη παγκοσμίως στους ηλικιωμένους ανθρώπους!

Δυστυχώς, οι άνθρωποι που ανήκουν στην τρίτη ηλικία λόγω των ρυθμών της καθημερινότητας μας και της ζωής έτσι όπως έχει γίνει πλέον, μένουν μονάχοι τους και πολλούς από αυτούς τα παιδιά τους, τους θυμούνται μόνο όταν έχουν ανάγκη για χρήματα.

Πολλές οικογένειες μάλιστα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, τους παρατάνε στην τύχη τους ειδικά αν έχουν κάποια ασθένεια και χρίζουν ειδική φαρμακευτική αγωγή. Πολλοί από αυτούς συνήθως καταλήγουν ολομόναχοι στα σπίτια τους, να πεθαίνουν ή ακόμα χειρότερα να γίνονται τα εύκολα θύματα επιτηδείων. Άλλοι πάσχουν από άνοια και ψυχολογικά προβλήματα με αποτέλεσμα να χάνονται από τα σπίτια τους και να αναζητούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από αυτούς κάποιοι αναζητούνται ακόμα και κάποιοι έχουν βρεθεί νεκροί.

Σίγουρα οι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η ανεργία αλλά και οι πολλές υποχρεώσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νεότεροι είναι σημαντικοί παράγοντες αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και μας έφεραν στη ζωή, γιατί κάποια στιγμή θα βρεθούμε και ‘μεις στη θέση τους και θα έχουμε ανάγκη από αγάπη και φροντίδα…

B.Π.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...