Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κωνσταντινόπουλος: "Θέλουμε να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ"! (vd)

Κωνσταντινόπουλος: "Θέλουμε να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ"! (vd)

Στο OT FORUM του Οικονομικού Ταχυδρόμου, που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ξεκίνησε την συνομιλία του με τους δημοσιογράφους δίνοντας μία είδηση, όπως είπε, αναφορικά με την συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης: Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται πάρα πολύ το θέμα του Predator – Τι απάντησε στα μετεκλογικά σενάρια

Όπως είπε, «μαθαίνουμε από την Εξεταστική ότι ο κ. Κοντολέων (σ.σ. πρώην διοικητής ΕΥΠ) δήλωσε ότι δεν ενημέρωσε ούτε τον κ. Μητσοτάκη, ούτε τον κ. Γρηγοριάδη για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και είπε, μάλιστα, ότι είναι προβληματισμένος, από πού το έμαθαν».

«Ωστόσο», σημείωσε με νόημα ο κ. Κωνσταντινόπουλος, «πρώτα παραιτήθηκε ο κ. Γρηγοριάδης και μετά ο κ. Κοντολέων».

Για την παρουσία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ

Ερωτηθείς για την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην 86η ΔΕΘ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι βουλευτής από το 2009 και έχω δει όλους τους αρχηγούς. Δεν είχαμε δει τόσο κόσμο στο Βελλίδειο από πριν το 2010».

Προσέθεσε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε σε όλα τα θέματα» – εξάλλου, όπως υποστήριξε, «ο πρωθυπουργός ασχολείται μόνο με τον Ανδουλάκη και το ΠΑΣΟΚ» – «έβαλε τα διλήμματα, τον οδικό χάρτη και παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές για το επόμενο διάστημα, για τη συγκρότηση μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης».

Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, θεωρώ ότι πετύχαμε τους στόχους μας, ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ως βουλευτής του τρίτου κόμματος, όπως ήταν αναμενόμενο, δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους του OT FORUM για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως είπε, είναι «καθαρό» αυτό που είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, είπε «θέλω από την πρώτη Κυριακή να κάνω κυβέρνηση. Εγώ δεν ψήφισα την απλή αναλογική, αλλά σέβομαι τους θεσμούς».

Είπε ακόμη «θα κατέβω με ένα πρόγραμμα και έβαλε σαφείς διαφοροποιήσεις από τη διακυβέρνηση και την σημερινή και την προηγούμενη».

Για το πρόσωπο του πρωθυπουργού

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε επίσης για τα όσα έχει δηλώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης ως προς το πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού, δεδομένου ότι έχει ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύει να στηρίξει ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε τον Αλέξη Τσίπρα.

«Εγώ δεν μπορώ να αποδεχτώ, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης», απάντησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, «πως αν η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αυτοδυναμία και, άρα, θεωρώ ότι είστε κάτι από το παρελθόν, εγώ να σας κάνω πρωθυπουργούς».

«Με την τρίτη διερευνητική εντολή, θα ζητήσω τον σχηματισμό κυβέρνησης, είπε πολύ καθαρά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ», προσέθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το με ποιους θα σχηματίσει κυβέρνηση, σε ποιους θα απευθυνθεί αν λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή, τόνισε πως θα απευθυνθεί σε κόμματα με βάση το δικό του πρόγραμμα.

«Πού ξέρετε», ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος, «μπορεί αύριο τα κόμματα να συναγωνίζονται για το ποιος θα υποστηρίξει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ».

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα το πρόγραμμα της κοινωνικής στέγης, που πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε στην Ελλάδα, όπως είπε, και το οποίο «υιοθέτησε ο κ. Μητσοτάκης»

«Δεν αποκλείω συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, στις επίμονες ερωτήσεις που δέχθηκε για το ζήτημα του προσώπου του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές και την στάση του κόμματός του, απάντησε πως όπως «συμφωνούν μεταξύ τους ο κ. Μητσοτάκης και ο Τσίπρας, ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι και πρωθυπουργός – υπάρχει εδώ διαφοροποίηση από τη θέση Ανδρουλάκη – έτσι και ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε καθαρά τη δική του θέση».

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ρώτησε κανείς τον Τσίπρα το 2014 με ποιον θα συνεργαστεί; Ή τον Σαμαρά το 2012; Μόνο το ΠΑΣΟΚ ρωτάτε όλοι!».

«Νομίζω πως, για πρώτη φορά, υπάρχει ό,τι πιο ξεκαθάρο μπορεί να ειπωθεί σε αυτό το θέμα, αλλά δεν αρέσει», σημείωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Και προσέθεσε:

«Έχεις και τον ΣΥΡΙΖΑ να σου λεει, ‘δεν πάτε με τη ΝΔ, για να μην έχουμε αντίπαλο; Γιατί ο Μητσοτάκης, μόνο εσάς φοβάται».

Υπενθύμισε, μάλιστα, πως «η ΝΔ έχει συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ το 1989, εμείς όχι».

«Ξέρετε ποιο είναι το θέμα;», τόνισε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, «όλοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς να κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ, θέλουν τον κόσμο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς το ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση. Εμείς λέμε ξεκάθαρα, λοιπόν, ότι θέλουμε να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ».

«Ο Τσίπρας είναι σαν τον Χομεϊνί»

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο κ. Κωνσταντινόπουλος ρωτήθηκε για το αν θα έκανε το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που δεν έπαιρνε ένα υψηλό ποσοστό το κόμα, δηλαδή, εάν θα άλλαζαν αρχηγό, απάντησε χαρακτηριστικά για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Μην ανησυχείτε, ο Τσίπρας σαν το Χομεϊνί του Ιράν! Θα παραμείνει…».

Και κατέληξε πως δεν μπορεί ούτε τα άλλα κόμματα, ούτε τα ΜΜΕ να ζητούν από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να κοροϊδέψει τον κόσμο του, σημειώνοντας: «Εμείς θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας».

in.gr

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 18:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Ναι ναι του Αγίου Σούτσου ανήμερα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...