Menu
RSS
Τρίτη, 21/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Βλάσης: "Εκατομμύρια συνταξιούχοι πρόκειται να δουν αυξήσεις 7,5% στις συντάξεις τους επόμενους μήνες"

Κώστας Βλάσης: "Εκατομμύρια συνταξιούχοι πρόκειται να δουν αυξήσεις 7,5% στις συντάξεις τους επόμενους μήνες"

«Παρεμβαίνουμε για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών» αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «60+» ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υφυπουργός Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης σημειώνει ότι «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κληθεί τα τελευταία 3,5 χρόνια να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της χώρας μας προκλήσεις, που ανέτρεψαν ή θα μπορούσαν να έχουν ανατρέψει την κανονικότητα της ζωής μας.»

Και προσθέτει … «Προχωρήσαμε στον διευρυμένο ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους και των υπηρεσιών του διευκολύνοντας τους πολίτες στις υποθέσεις τους και εξοικονομώντας τους χρόνο και χρήμα. Αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, αλλά και της συνταξιοδοτικής διαδικασίας εν γένει, δίνοντας λύση σ’ ένα πρόβλημα δεκαετιών. Τα τελευταία 2 χρόνια εκδόθηκαν 470.000 κύριες συντάξεις, ενώ εκκαθαρίστηκε το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων 2016-2021 και το 85% των αιτήσεων του 2022. Όταν το 2019 εκδίδονταν 500 συντάξεις ημερησίως σήμερα ο ΕΦΚΑ εκδίδει 1250 συντάξεις την ημέρα.

Η πρόοδος αυτή δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ούτε μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι αποτελεί μία εξέλιξη που λειτουργεί υπέρ των πολιτών. Αντίστοιχα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός πως 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι πρόκειται να δουν αυξήσεις της τάξης του 7,5% στις συντάξεις τους επόμενους μήνες.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...