Menu
RSS
Τρίτη, 14/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εισαγγέλεας στο Ειδικό Δικαστήριο: "Κανένα στοιχείο ενοχής για τον Ν. Παππά"

Εισαγγέλεας στο Ειδικό Δικαστήριο: "Κανένα στοιχείο ενοχής για τον Ν. Παππά"

Πλήρως απαλλακτική για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ήταν η πρόταση της εισαγγελέως Ολγας Σμυρλή στο Ειδικό Δικαστήριο, αποδομώντας το κατηγορητήριο.

«Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ενοχής για τον κατηγορούμενο. Καμία παρέμβαση δεν έκανε ο κ. Παππάς υπέρ κάποιου υποψηφίου ούτε ειδικά για την εταιρεία του κ. Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Είχε την ίδια ίση μεταχείριση όπως και οι άλλοι υπερθεματιστές. Δεν δόθηκε καν δυνατότητα αποπληρωμής με περισσότερες δόσεις. Από κανένα σημείο της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος Νίκος Παππάς δεν τήρησε τους όρους του διαγωνισμού. Με οποιονδήποτε τρόπο δεν ευνοήθηκε η εταιρεία συμφερόντων Καλογρίτσα», ξεκαθάρισε η εισαγγελέας της έδρας. Και πρόσθεσε: «Η κατηγορία στερείται οποιασδήποτε άλλης αναφοράς που θα μπορούσε να αποτελέσει παραβίαση του νόμου. Μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο διαγωνισμός δεν λειτούργησε υπέρ συμφερόντων Καλογρίτσα είναι ότι δεν πήρε ποτέ την άδεια. Ετσι καταρρίπτεται το θεμέλιο της κατηγορίας αφού δεν δόθηκε η άδεια στον Καλογρίτσα και δεν μπορούσε να δώσει το ποσό της πρώτης δόσης. [..] Δεν είναι θέμα τι ζητούσε ο Καλογρίτσας από τον Παππά, αλλά τι πήρε και αν πήρε ποτέ τίποτα».

Η εισαγγελέας πρόσθεσε ότι εξυπακούεται ότι δεν όφειλε ο ίδιος ο πρώην υπουργός να διενεργήσει αυτός τον έλεγχο «πόθεν έσχες» για τις άδειες και ότι συγκροτήθηκε ακριβώς για αυτόν τον λόγο επιτροπή με ειδικούς που έδινε τα αποτελέσματα στη γενική γραμματεία ενημέρωσης. Αντίθετα, «επιβαλλόταν να απέχει από αυτόν τον έλεγχο για λόγους αμερληψίας».

Σε άλλο σημείο της πρότασής της η εισαγγελέας τόνισε: «Τα δικαιολογητικά που προσκόμισε η εταιρία του κ. Καλογρίτσα ήταν δυνατόν να δικαιολογήσουν το προσφερθέν ποσό». Για την προσφερθείσα από τον επιχειρηματία έκταση 100 στρεμμάτων στην Ιθάκη, που χαρακτηρίστηκε «βοσκοτόπια», η εισαγγελέας αναφέρθηκε στην κατάθεση της εκτιμήτριας Βλασοπούλου, που είπε μεταξύ άλλων ότι, «σε κάθε περίπτωση η έκταση βρίσκεται στην Ιθάκη και στενοχωρήθηκε που την υποτιμούσαν με τον άστοχο χαρακτηρισμό "βοσκοτόπια". Επομένως, τόνισε η ίδια ότι δεν ισχύει το αναφερόμενο στην κατηγορία, καθώς την αξία δεν την προσδιορίζει η χρήση γης, αλλά η τοποθεσία και άλλοι παράγοντες».

efsyn.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...