Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εφημερίδα "Δημοκρατία": "Πρόστιμα κοροϊδίας από την Κυβέρνηση στα σούπερ μάρκετ"

Εφημερίδα "Δημοκρατία": "Πρόστιμα κοροϊδίας από την Κυβέρνηση στα σούπερ μάρκετ"

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Αδ. Γεωργιάδη εξαπολύει σήμερα η εφημερίδα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «πρόστιμα κοροϊδίας» στα σούπερ μάρκετ.

Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα γράφει ... 

Χθες ανακοινώθηκε ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους σχεδόν 380.000 ευρώ σε τέσσερις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, διότι σε ελέγχους που πραγματοποίησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου περί αισχροκέρδειας, αλλά και διαφορετική τιμή στο ταμπελάκι στο ράφι και στην ταμειακή μηχανή. Πρόστιμα ύψους 380.000 ευρώ κάθε άλλο παρά… τρομάζουν τους μεγαλοκαρχαρίες, που έχουν κερδίσει δισεκατομμύρια τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία από το «Πανόραμα των Ελληνικών Σούπερ Μάρκετ 2022», τα επιπλέον έσοδα που εισήλθαν στα ταμεία 34 αλυσίδων σούπερ μάρκετ τη διετία 2020-2021 ανέρχονται στο 1,1 δισ. ευρώ, ενώ στο διάστημα 2017-2021 η συνολική αύξηση των πωλήσεων υπερέβη το 31% και τα 2,42 δισ. ευρώ! Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον στους προαναφερθέντες αριθμούς να προστεθούν και τα εξωφρενικά κέρδη από την επέλαση της ακρίβειας που άρχισε στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2021, πριν από το ξέσπασμα του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, θεωρώντας ότι απευθύνεται σε αμνήμονες και αδαείς, συνόδευσε την ανακοίνωση των προστίμων των 380.000 ευρώ στα σούπερ μάρκετ που θησαύρισαν με τα ακόλουθα στομφώδη: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαριστούμε, θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των καταναλωτών. Οι νόμοι είναι ισχυροί και εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες, ενώ σταθερά ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας να είναι πολύ κάτω του μέσου όρου, οπότε τα μέτρα λειτουργούν».

Πέρα από τη γραφικότητα των δηλώσεων του κ. Γεωργιάδη υπάρχει και η ουσία. Με τα φιλικά πρόστιμα δεν αποτρέπεται η… ροπή που έχουν ορισμένοι στην αισχροκέρδεια, αλλά ενθαρρύνεται, διότι αποτελεί συμφέρουσα στρατηγική. Αν για μερικά δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ υπερβολικών (και σε πολλές περιπτώσεις παράνομων) κερδών επιβάλλονται πρόστιμα λίγων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τότε το κράτος δεν τιμωρεί τους παρανόμους, αλλά τους κλείνει πονηρά το μάτι για να συνεχίσουν…

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...