Σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη | Συνελήφθη ο σταθμάρχης
Συνελήφθη ο σταθμάρχης της Hellenic Trains, με τις κύριες ευθύνες να επιρρίπτονται σε αυτόν για το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, ενώ ο κλειδούχος κλήθηκε για εξηγήσεις και έδωσε ανωμοτί κατάθεση στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας που διενεργεί την προανάκριση και συγκεντρώνει την ογκώδη δικογραφία για το πρωτοφανές αυτό σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Οι καταθέσεις των επιζώντων, ωστόσο, και η πραγματογνωμοσύνη θα ρίξουν περισσότερο φως στα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.
Καταθέσεις έχουν δώσει ακόμη ο εκπρόσωπος της Hellenic Trains και δύο προϊστάμενοι τμημάτων, Μηχανοδηγών και Εκδοτηρίων.
Αυτό που κυρίως ερευνάται είναι, εάν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή για μία σειρά τεχνικών παραλείψεων και σφαλμάτων που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα, καθώς και γιατί ο σταθμάρχης έδωσε τη συγκεκριμένη γραμμή στην επιβατική αμαξοστοιχία.
Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των Λαρισαίων, οι οποίοι από το πρωί δίνουν αίμα για τους τραυματίες.
Πηγή: ΕΡΤ
Tags:
Δυστύχημα στα Τέμπη,Σχετικά Άρθρα
- Θέμα χρόνου να παραχωρηθεί η χρήση του Άλσους Αγίου Γεωργίου στον Δήμο Τρίπολης!
- Νέα "μάχη" για το κολυμβητήριο | Κατσίρης: "Να βάλουμε το μαγιό μας να κάνουμε μπάνιο" - Τζιούμης: "Θα παραδώσουμε ασφαλές κολυμβητήριο στην πόλη"
- Για δύο μήνες θα φύγει από την Τρίπολη ο Ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη
- Τζιούμης: "Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Τρίπολη είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα - Έχουμε κάνει ρεκόρ στειρώσεων την τελευταία διετία"
- Τζιούμης: "Να καλέσουμε τους πολίτες να βγουν στην πλατεία και να φωνάξουν για την υποβάθμιση της Τρίπολης"!






