Menu
RSS
Δευτέρα, 06/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αδιανόητη δήλωση Αμβρόσιου: Το δυστύχημα στα Τέμπη είναι… τιμωρία από τον Θεό για το Καρναβάλι!

Αδιανόητη δήλωση Αμβρόσιου: Το δυστύχημα στα Τέμπη είναι… τιμωρία από τον Θεό για το Καρναβάλι!

Την ώρα που πολλά από τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη παραμένουν ακόμη άταφα, ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, έβγαλε το δικό του «πόρισμα» για την αιτία της τραγωδίας.

Σε άρθρο του στο ekklhsiaonline, ο πρώην Μητροπολίτης αναφέρεται σε εκτενή ανάρτηση στο δυστύχημα. Ωστόσο σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός ότι επιχειρεί να το συνδέσει με το… καρναβάλι!

«Θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού; Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;»

Αφού χαρακτηρίσει το τριήμερο των Αποκριών «κατόρθωμα του Διαβόλου» ο Αμβρόσιος δεν διστάζει να αναρωτηθεί ξανά: «Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι΄αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου;» γράφει επί λέξει ο πρώην Μητροπολίτης!

Μάλιστα παραθέτει και απόσπασμα από άρθρο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» για να… υποστηρίξει τον αδιανόητο συλλογισμό του!

 

Αναλυτικά, το δεύτερο απόσπασμα αναφέρει:

«Ώστε αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνος! Μία Χώρα, της οποίας οι κάτοικοι απομακρύνονται συνεχώς από την Εκκλησία, ποδοπατούν τον Νόμον του Ευαγγελίου, αγνοούν τον Σωτήρα Χριστόν, αποδέχονται την ομο-φυλοφιλίαν, νομιμοποιούν την παράνομον συμβίωσιν, τιμούν τους Αξιωμα-τούχους του Κράτους, όταν αυτοί ζούν ΑΣΤΕΦΑΝΩΤΟΙ με τον «γκόμενό» τους!!!! Έπειτα ας μη λησμονούμε, ότι καταργήθηκε ο εκκλησιασμός των Μαθητών! Νομοθετήθηκε ο Πολιτικός Γάμος! Νομοθετικά ετοιμάζεται και η θέσπισις του Γάμου των Ομοφυλοφίλων! Σιγά-σιγά, αλλά μεθοδικά επίσης, καταργείται η αργία της Κυριακής, κλπ. κλπ.! Η Ελλάδα μεταβάλλεται αργά-αργά, πλήν όμως σταθερά, σε μια Χώρα ΑΘΕΩΝ και ΜΑΓΩΝ!!! Ο Διάβολος, λοιπόν, χορεύει στις ημέρες μας. Ο Διάβολος πανηγυρίζει για τις …κατακτήσεις του! Και κορυφαίο κατόρθωμα του Διαβόλου είναι το ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΗΑΣ, το τριήμερο του Καρναβαλιού!
****

Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι΄αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου; Ο στοχαστικός αρθρογράφος της Εφημερίδος ΕΛΕΥΘΕ-ΡΗ ΩΡΑ κ. Σπυρίδων Νάκος στο φ. της 3ης Μαρτίου 2023 (σελ. 7-ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ) έγραψε τα εξής φοβερά λόγια:

“Οι εξόριστοι εκ του Παραδείσου και κληρονόμοι της αβύσσου, αντί να μετατρέψουν σε θρήνο μετανοίας την αρχή της Σαρακοστιανής νηστείας, μετέτρεψαν την εορτή της Καθαράς Δευτέρας σε ένα ειδωλο-λατρικό καρναβαλικό τέρας. Ουαί! Έρχου Κύριε Ιησού Χριστέ! Αμήν!”».

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 12:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Ξέρω εγώ τι θέλεις εσύ μάνα μου. Άσε που μπορεί να σου αρέσει κιόλας. Αν δεν σου αρέσει ήδη βέβαια. Γιατί παίζει κι αυτό. Κρυφοί είσαστε οι περισσότεροι άλλωστε

  • Οξαποδω
    Οξαποδω Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 16:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Βάλε καμιά τσοντουλα ρε μπάρμπα να γουστάρεις κι άσε τη κατήχηση. Όσο προλάβεις πια, τι σου έμεινε;

  • krok
    krok Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 14:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Αλλο ενα νοσηρο μυαλο ενος ανηθικου κληρικου που εκθετει ακομη και αυτα που υποτιθεται οτι πρεσβευει. Την αγαπη και τον σεβασμο για τον πλησιον . Αυτη που απλοχειρα προσφεραν ολοι εκεινοι που ο γελιος κατηγορει . Δεν αξιζει ουτε μια απλη ροχαλα.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 10:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Ξύρισμα, ξεβράκωμα και διαπόμπευση θέλει αυτός ο τραγόπαπας. Να δεις μετά πώς θα συνετιστούν και μερικοί άλλοι του συναφιού του που έχουν τα ίδια μυαλά

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 10:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Θλιβερέ τέως ιεράρχη επιτέλους σταμάτα να εκφράζεις τέτοιες απόψεις την ώρα που χάθηκαν άδικα τόσα παιδιά. Σεβασμός

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 08:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Άει στο διάολο ρε τράγο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 23:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Θλίψη και μόνο θλίψη γιά τον απαράδεκτο ιεράρχη. Ντροπή του

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 22:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Τιμωρια για την κοινωνια ειναι που υπαρχουν ανθρωποι σαν και εσενα νανεκφραζουν τετοιες αποψεις ,τη στιγμη που οικογενειες κυριολεκτικα διαλυθηκαν απο το τραγικο ατυχημα..!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...