Menu
RSS
Σάββατο, 13/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οδυσσέας για Πολάκη: "Δεν πέσαμε από τα σύννεφα που ξαναγύρισε, δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα και Τσίπρας χωρίς Πολάκη"

Οδυσσέας για Πολάκη: "Δεν πέσαμε από τα σύννεφα που ξαναγύρισε, δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα και Τσίπρας χωρίς Πολάκη"

Βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου χθες στο Action24 και την εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές»:

Για την τοποθέτηση του κ. Καραμανλή: Είχαμε μια τραγωδία με 57 νεκρούς, την οποία δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε. Κανένας από κάτω μέχρι πάνω δεν τήρησε τα πρωτόκολλα. Η κυβέρνηση λέει ότι ο σταθμάρχης δεν τήρησε τα πρωτόκολλα, αλλά δεν τα τήρησαν ούτε αυτοί που έπρεπε να ελέγξουν το σταθμάρχη. Επίσης, ο Υπουργός και η Κυβέρνηση δεν τήρησαν τα πρωτόκολλα ώστε το προσωπικό να είναι εκπαιδευμένο και να ελέγχεται. Υπάρχει διοίκηση για την οποία έχει διορίσει ο Υπουργός. Φυσικά ο Υπουργός δεν είναι εκεί καθημερινά. Αλλά όπως είπε και ο κ. Καστανίδης, είχε στα χέρια του ήδη από το 2021 εσωτερικό έγγραφο από την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας, η οποία διορίστηκε κατά πλειοψηφία από την Κυβέρνηση, το οποίο έλεγε ότι υπάρχουν προβλήματα στους σιδηροδρόμους και μπορεί να συμβούν δυστυχήματα.

Από την υπογραφή της «σύμβαση 717» και έπειτα, ως Υπουργοί έχουν υπηρετήσει πρώτα ο κ. Σπίρτζης και μετά ο κ. Καραμανλής. Δεν μπορούσαν να έχουν βελτιώσει τους σιδηροδρόμους ούτε ο  κ. Καραμανλής, ούτε κ. Σπίρτζης, ούτε κ. Χρυσοχοϊδης (που είναι μέλος της κυβέρνησης του Μητσοτάκη σήμερα), ούτε ο κ. Ραγκούσης; Δεν γίνεται να φταίει ο κ. Ρέππας που ήταν Υπουργός πριν δεκαπέντε χρόνια. Ο κ. Μητσοτάκη και ο κ. Τσίπρας ανέλαβαν ευθύνες, γιατί έχουν και οι δύο ευθύνες. Εμείς δεν θέλουμε να διαχέονται οι ευθύνες για να μη βρεθεί κανείς υπεύθυνος. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, έχουμε μια σταθερή άποψη για τις πολιτικές ευθύνες. Γι’ αυτό λέμε ότι ο κ. Καραμανλής δεν πρέπει να είναι υποψήφιος και μπορούμε να το λέμε γιατί αυτή είναι μια σταθερή μας άποψη. Δεν μπορεί, όμως, να  λέει το ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο κ. Τόσκας μετά το Μάτι ήταν ξανά υποψήφιος. Στο ΠΑΣΟΚ λέμε με εντιμότητα λοιπόν, ότι έχουμε μια διαφορετική πολιτική πρόταση. Παράλληλα, καταθέσαμε μια νέα πρόταση για το μέλλον των σιδηροδρόμων.

Κανείς δεν στενοχωρήθηκε λιγότερο από την τραγωδία. Αλλά δε βοηθάει καθόλου αυτή η συζήτηση: ο κ. Τσίπρας πήγε στο κέντρο τηλεδιοίκησης που δεν υπάρχει και ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι υπάρχει τηλεδιοίκηση.

Για τις δημοσκοπήσεις: Οι δημοσκοπήσεις έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, βλέποντας τες διορθωνόμαστε. Βλέπουμε μια κυβέρνηση να χάνει δέκα μονάδες από τις τελευταίες εκλογές και μια αντιπολίτευση που χάνει 8 μονάδες. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει στις εκλογές 8,1% και παίρνει 9,3% στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Το 36% των πολιτών που λέει «όχι Μητσοτάκης, όχι Τσίπρας» στις δημοσκοπήσεις είναι μια δεξαμενή – στόχος.  

Σέβομαι τις δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματος, αλλά πάντα λέω την άποψή μου : για μένα σωστή κυβέρνηση είναι αυτή που δεν ξεπλένει τις ευθύνες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μισοί δημοσιογράφοι φτιάχνουν σενάρια που θέλουν το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και οι άλλοι μισοί φτιάχνουν σενάρια ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί να μην ψηφίσουν οι πολίτες απευθείας ΠΑΣΟΚ;

Για την επιστροφή κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Πολάκης έχει επιτεθεί πολλές φορές στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στα στελέχη της παράταξης. Εμείς σε αυτή την φρασεολογία, δεν μπορούμε να απαντήσουμε, έχουμε διαφορετική κουλτούρα. Ο Πολακισμός δεν γεννήθηκε τώρα, είναι έκφραση εντός του ΣΥΡΙΖΑ και υπήρχε και τα χρόνια των μνημονίων. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα που ξαναγύρισε στα ψηφοδέλτια γιατί δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα και Τσίπρας χωρίς Πολάκη. Ο πολακισμός στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυρίαρχη ιδεολογία, είναι η επίθεση στις ανεξάρτητες αρχές, η επίθεση στη δικαιοσύνη και η επίθεση σε ανθρώπους. Για μένα η επίθεση στη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές, από τον κ. Πολάκη και από τη ΝΔ πολλές φορές, δεν είναι επιτρεπτή.

8 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 16:11 Σύνδεσμος σχολίου

  Πολάκης το Alter Ego του Τσίπρα!
  Αλλά και εσείς με εκείνο τον Νικολάκη που δεν ξέρει που βρίσκεται θέλετε πάλι αλλαγή για να προχωρήσετε!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 11:46 Σύνδεσμος σχολίου

  Όλα όσα γράφει καί λέει ο Πολακης είναι πέρα για πέρα αληθινά. Αφήστε ανθρωπάκια τίς υποκρισιες, πού μάθατε να κρύβετε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.Απλως αυτός έχει το θάρρος που δεν έχουμε οι υπόλοιποι. Αυτή είναι η αλήθεια.

 • Nick
  Nick Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 21:41 Σύνδεσμος σχολίου

  Όταν έγραφε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο βιβλίο του τη θέληση του να σπάσει τη μούρη του Αλέξη Τσίπρα δεν ενόχλησε. Ο Πολάκης ενόχλησε. Γελάνε και οι πέτρες.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 17:17 Σύνδεσμος σχολίου

  Σας έχει τσούξει παλιολινάτσες που δεν έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης, ε; Φτάνει ρε Κωνσταντινόπουλε που υπάρχει το ΘΑΣΟΚ του 8-9% με αρχηγό τον Ανδρουλάκη. Είσαστε για πολλά γέλια ρε κακομοίρηδες. Και το πιο θλιβερό είναι ότι το έχετε πιστέψει πως είστε κόμμα. Ένα απόκομμα και μισό είσαστε ρεεεεεεεε. Α ρε μαύρα σκοτάδια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 15:53 Σύνδεσμος σχολίου

  Μίλησε ο μπόμπης!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 14:25 Σύνδεσμος σχολίου

  Βρε Οδυσσέα γιατί δεν πας στη Νέα Δημοκρατία να τελειώνουμε. Έτσι και αλλιώς ο φίλος σου ο Μπουντρουκας πήγε στον Νίκα στον άνθρωπο του Μητσοτάκη να προσφέρει υπηρεσίες και με μισθό. Μάλιστα αγωνίστηκες εσύ για τον Μπουντρούκα για να πάει υποψήφιος Περιφερειάρχης. Δεν ξέρω αν στην ομιλία του τον χειροκροτούσες κιόλας. Πήγαινε στη ΝΔ τι κάνεις στο ΠΑΣΟΚ εσύ άραγε;

 • ΤΑΚΙΣ
  ΤΑΚΙΣ Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 12:46 Σύνδεσμος σχολίου

  μπα υπάρχουν και "οπαδοί" του Πολακη στην Αρκαδια. Ξέρετε τώρα τελευταια οι οπαδοί του στα Σφακιά της Κρήτης φορούν στρ@@@@ για να δείξουν στον ηγέτη toyw πόσο θα φιλούν κατουρημενες ποδιές. Η μαγγιά έμεινε στα λόγια. Ο βουλευτικός μισθός είναι ανώτερος ....Ο Πολάκης κάνει καλό στην κυβέρνηση...αφήστε τον ήσυχο να γράφει...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 12:38 Σύνδεσμος σχολίου

  Δεν υπάρχει Αρκαδία χωρίς Οδυσσέα;; Συνέχισε έτσι καί θά φάς μαύρο, πού θα το φυσάς καί δεν θα κρυώνει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...