Εγκρίθηκε η πληρωμή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς μήλων και καστάνων

Κατόπιν της σχετικής έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογράφηκε η υπ' αρ. 516/100039/31-03-2023 κοινή υπουργική απόφαση από τους ΥΠΑΑΤ, κ. Γ. Γεωργαντά, Αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, κ. Θ. Σκυλακάκη και Υφυπουργό ΥΠΑΝΕΠ, κ. Ι. Τσακίρη, με την οποία δρομολογείται η εκταμίευση για την ενίσχυση των καλλιεργειών που αφορούν μήλα και κάστανα, σύμφωνα με το «Προσωρινό πλαίσιο κρίσης για τη λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».
Πρόκειται για παραγωγές που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις πρωτογενείς και δευτερογενείς συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής, συντήρησης και διάθεσης. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας και της ομαλής εμπορικής ροής και πρόσβασης στις αγορές, οδήγησαν σε προσδιορισμένο ζημιογόνο αποτέλεσμα, όπως αυτό έχει καταγραφεί και αξιολογηθεί με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών.
Η ενίσχυση για τα κάστανα αφορά σε 57.332 παραγωγικά στρέμματα καστανιάς και 4.885 δικαιούχους με ύψος ενίσχυσης 150€/στρ και συνολικό ποσό ενίσχυσης 7.438.750€. Η ενίσχυση για τα μήλα αφορά σε 74.950 παραγωγικά στρέμματα μηλιάς και 6.710 δικαιούχους, με ύψος ενίσχυσης 250€/στρ και συνολικό ποσό ενίσχυσης 17.706.680€.
Η πληρωμή στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.
Σχετικά Άρθρα
- Δράση δωρεάς μαλλιών στην Τρίπολη – «Δώρισε τα μαλλιά σου, χάρισε ελπίδα!»
- Γεγονός η Παιδική Χορωδία του «Ορφέας» Τρίπολης
- ΓΕΛ Τεγέας | Ευχαριστίες για την εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής
- Συμμετοχή ΑΡΚΟΑΜ στα εγκαίνια του Κορινθιακού Αθλητικού Ομίλου Μπριτζ
- Υπουργός Ανάπτυξης για Super Market: "Θετική για την κοινωνία η μείωση τιμών σε πάνω από 2.000 προϊόντα"
4 σχόλια
-
@4.20 Τράβα και...κοιμήσου ρε
-
04:20 Εφιάλτης σας έχει γίνει ο Τζιούμης αισχρά και αγράμματα τρολάκια. Παντού τον βλέπετε γύρω σας. Για ό,τι και να γίνει, στο στόμα σας τον έχετε κομπλεξάρες. Απορώ πώς και δεν τον έχει πιάσει τίποτα τον άνθρωπο με τέτοια γλωσσοφαγιά που του ρίχνετε εσείς οι...αναρίθμητοι 3-4 που γράφετε συνέχεια σχόλια πρωί μεσημέρι βράδυ. Μην μου αγχώνεστε όμως θα τον έχετε δήμαρχο για πάαααααααρα πολλά χρόνια ακόμα
-
Ο καθένας να αναλογιστεί τις κάνει ο ίδιος.....
-
Και αυτό έργο του Τζιουμη ειναι μετά από επιπωνες παρεμβασεις....χαχαχα. Σας πηραμε χαμπαρι βρεεεεεε