Αναστέλλονται οι δίκες και οι πλειστηριασμοί από 17 έως 24 Μαΐου 2023 εν όψει των βουλευτικών εκλογών
Ενόψει της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών στις 21 Μαΐου 2023, με εγκύκλιο του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας και η διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών από την 17η Μαΐου 2023 έως και την 24η Μαΐου 2023.
Αναλυτικότερα, αναστέλλονται το εν λόγω διάστημα οι εργασίες των δικαστηρίων ως εξής:
Στα πολιτικά- ποινικά δικαστήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η αναστολή εργασιών εκκινεί την 17η Μαΐου 2023 και εκτείνεται έως και την 26η Μαΐου 2023.
Οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και δεν θα περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται μετά την ημερομηνία λήξης της αναστολής.
Εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση εκδίκασης των κακουργημάτων σε περιπτώσεις που λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.
Τα ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων για την αυτόφωρη διαδικασία και τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων θα ρυθμιστούν με αποφάσεις των διοικήσεων των οικείων δικαστηρίων.
Ακόμη, η διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών αναστέλλεται κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα, ενώ η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων αναστέλλεται για τις 19 και 22 Μαΐου 2023.
Παν. Τσιμπούκης
Σχετικά Άρθρα
- Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου τον Ιούνιο στο Νεοχώρι!
- Οι Λαμπαδηδρομίες του 2026 απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι η Δημητσάνα παραμένει τόπος όπου η ιστορία δεν θυμάται απλώς· ζωντανεύει
- Αγώνες Ρητορικής Τέχνης για μαθητές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Τα φωτογραφικά "κλικ" από την ιστορική πρόκριση του Αστέρα στον τελικό Κυπέλλου!
- Ενημερωτική Εκδήλωση της ΟΤΔ Πάρνωνα για την Παρουσίαση της Πρόσκλησης LEADER Δημοσίου Χαρακτήρα






