Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο | Βελτιωμένος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Ο άστατος καιρός με τις μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, θα διατηρηθεί και σήμερα. Όμως και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες.
Την Πέμπτη ο άστατος καιρός θα περιοριστεί στα πιο δυτικά τμήματα της χώρας. Με τα τελευταία στοιχεία, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η αστάθεια περιορίζεται σημαντικά. Στα νησιά τόσο του Ιονίου όσο και στο Αιγαίο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Πιο αναλυτικά για σήμερα:
Στην ανατολική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στην Κρήτη.
Στα δυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS
Tags:
Καιρός,Σχετικά Άρθρα
- Η Τριπολιτσά του 1821 και η Αρκαδία του σήμερα
- Νότια Κυνουρία | Αίσιο τέλος στο μονοπάτι Blue Train – Εντοπίστηκε σώα πεζοπόρος από την Ελβετία
- Τρόπαια | Μια βραδιά γεμάτη παράδοση, ρυθμό και ελπίδα από τον «Αρίωνα Ίππο»
- 2026 | Η γιορτή Μεταστάσεως Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (Ψηλονόμου)
- Βασίλης Ψυχογυιός στο Kontra: «Το QR code δεν αρκεί – Χρειάζονται πραγματικοί έλεγχοι» (vd)






