Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κωνσταντινόπουλος: "Πρωταγωνιστής το ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές για να αλλάξει κυβέρνηση η χώρα" - Προαναγγέλλει "συνεννοήσεις" στην κεντροαριστερά!

Κωνσταντινόπουλος: "Πρωταγωνιστής το ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές για να αλλάξει κυβέρνηση η χώρα" - Προαναγγέλλει "συνεννοήσεις" στην κεντροαριστερά!

"Η χώρα και η Δημοκρατία έχουν ανάγκη από αξιωματική αντιπολίτευση με προοπτική διακυβέρνησης. Αυτός είναι και ο στόχος μας. Στις Ευρωεκλογές τα κόμματα θα αγωνιστούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο χώρο της κεντροαριστεράς ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την αντιπαράθεση σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να μην κοπούν οι γέφυρες την επομένη. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρωταγωνιστής μετά τις ευρωεκλογές για να αλλάξει κυβέρνηση η χώρα. Επειδή έχουμε εμπειρία από το πρόσφατο παρελθόν από προσπάθειες «συνεννοήσεων», για να έχει κάτι επιτυχία, χρειάζεται πολιτική και οργανωτική συμφωνία. Είναι πολύ θετική η δημόσια παρέμβαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για συνεργασίες. Τα υπόλοιπα στον καιρό τους".

Τα παραπάνω τονίζει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο Dnews o Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αντιπρόεδρος της Βουλής και εκ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Για το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, δηλώνει πως το ποσοστό που θα λάβει "να στείλει μήνυμα ότι στις εθνικές εκλογές θα μπορούμε να είμαστε η εναλλακτική πολιτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας".

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, σημειώνει με νόημα: "Δεν υποτιμώ τις δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ ούτε των στελεχών, αλλά πιστεύω ότι έχει χάσει αυτό το τρένο. Κυρίως το στελεχιακό δυναμικό δεν έχει κοινούς στόχους. Ας μείνουμε σε αυτά".

 

Πιστεύετε ότι την κυβέρνηση την αγγίζει η "κατάρα της δεύτερης θητείας"; Ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδεύει προς μια τρίτη αυτοδύναμη θητεία, όποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές;

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα θέματα της ακρίβειας, της υγείας, της στεγαστικής πολιτικής. Προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητα. Στην πολιτική «σίγουρο» δεν υπάρχει! Η κυριαρχία της βέβαια, είναι σε σύγκριση με την εικόνας της αντιπολίτευσης δημοσκοπικά.

Οι ευρωεκλογές είναι οι προκριματικές για να κλείσει αυτός ο κύκλος ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Το αποτέλεσμα θα κρίνει και τα παραπάνω. Άλλωστε είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ αρκεί να βγει δεύτερο κόμμα ή θέλει και ένα υψηλό ποσοστό κ. Κωνσταντινόπουλε; Το 18% πχ μπορεί να είναι το κάτω όριο;

Το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά είναι δεύτερο κόμμα. Όπως έχω πει πολλές φορές, είναι αυτονόητο ότι τα ποσοστά των κομμάτων στις Ευρωεκλογές θα στείλουν πολλαπλά μηνύματα σε όλους. Πρέπει να αγωνιστούμε, ώστε το δικό μας ποσοστό να στείλει μήνυμα ότι στις εθνικές εκλογές θα μπορούμε να είμαστε η εναλλακτική πολιτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας. Τα πλειοψηφικά ρεύματα δημιουργούνται στον στόχο της κυβερνησιμότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύετε ότι έχει τις δυνατότητες να ηγηθεί της αντιπολίτευσης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει συνολικά ένα ποσοστό της τάξης του 20% από τις εκλογές του 2019. Έχει διασπαστεί και δεν έχει βρει το δρόμο του. Δεν υποτιμώ τις δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ ούτε των στελεχών, αλλά πιστεύω ότι έχει χάσει αυτό το τρένο. Κυρίως το στελεχιακό δυναμικό δεν έχει κοινούς στόχους. Ας μείνουμε σε αυτά.

Συνολικότερες διεργασίες στο χώρο που καθιερώθηκε να ονομάζουμε κεντροαριστερά μπορεί να υπάρξουν μετά τις ευρωεκλογές; Υπό ποιες προϋποθέσεις;

Η χώρα και η Δημοκρατία έχουν ανάγκη από αξιωματική αντιπολίτευση με προοπτική διακυβέρνησης. Αυτός είναι και ο στόχος μας. Στις Ευρωεκλογές τα κόμματα θα αγωνιστούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο χώρο της κεντροαριστεράς ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την αντιπαράθεση σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να μην κοπούν οι γέφυρες την επομένη.

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρωταγωνιστής μετά τις ευρωεκλογές για να αλλάξει κυβέρνηση η χώρα. Επειδή έχουμε εμπειρία από το πρόσφατο παρελθόν από προσπάθειες «συνεννοήσεων», για να έχει κάτι επιτυχία, χρειάζεται πολιτική και οργανωτική συμφωνία. Είναι πολύ θετική η δημόσια παρέμβαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για συνεργασίες. Τα υπόλοιπα στον καιρό τους.

Το ενδεχόμενο ανόδου της ακροδεξιάς και μάλιστα με υψηλό ποσοστό σας ανησυχεί;

Σε όλη την Ευρώπη η ακροδεξιά καταγράφει υψηλά ποσοστά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το μεταναστευτικό, την ακρίβεια, την στεγαστική κρίση κ.α. Χώρες που λειτουργούν υποδειγματικά, με μηχανισμό ένταξης προσφύγων-μεταναστών, ψήφισαν ακροδεξιά κόμματα για να κυβερνήσουν. Η μόνη απάντηση είναι η επίλυση των προβλημάτων του απλού κόσμου από ένα κράτος κοινωνικά ευαίσθητο, που σέβεται τους πολίτες του.

Θα μου επιτρέψετε εδώ να πω ότι την Πέμπτη, συζητείται στο δικαστήριο η αγωγή που μας έκανε ο κ. Μπουλούκος (που ήταν μάρτυρας για την εγκληματική οργάνωση της χρυσής Αυγής) επειδή καταγγείλαμε μαζί με τον κ. Γρηγοράκο και τον κ. Μανιάτη ότι ο κ. Τατούλης τον έκανε συμπαραστάτη του πολίτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Δεν φοβόμαστε, προχωράμε απέναντι στην ακροδεξιά.

Στο πολιτικό περιβάλλον που δημιουργείται μέχρι τις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ τι μπορεί να κάνει;

Απλά και κατανοητά «πράγματα» αναζητά ο κόσμος. Η θέση του Ν.Ανδρουλάκη για κοινωνική στέγη ήταν η πρόταση – λύση «σημαία» με την οποία ταυτίστηκαν οι πολίτες. Γιατί; Γιατί η πρόταση αυτή ακούμπαγε σε ένα υπαρκτό ζήτημα και έδινε λύση. Άρα επεξεργασία προτάσεων-λύσεων που θα αποτελέσουν τις «σημαίες» μας για τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική συμμαχία που θα κυβερνήσει τη χώρα. Θέλει δουλειά, δουλειά, δουλειά. Είναι ο μόνος δρόμος ώστε μέσα από αυτή τη δουλειά να προσθέσουμε ανθρώπινο δυναμικό, ιδέες και λύσεις προς όφελος των πολλών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...