Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κωνσταντινόπουλος: "Το ΠΑΣΟΚ το θέλω ως κυβερνητική πρόταση και όχι ως «μόνιμη» αντιπολίτευση"

Κωνσταντινόπουλος: "Το ΠΑΣΟΚ το θέλω ως κυβερνητική πρόταση και όχι ως «μόνιμη» αντιπολίτευση"

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο open στην εκπομπή «ώρα Ελλάδος»

Για την αισχροκέρδεια στα τρόφιμα και τις τράπεζες:
Η θέση του ΠΑΣΟΚ με τροπολογία που κατέθεσα, είναι να δημοσιοποιείται το προϊόν που αισχροκερδεί ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει και να πράττει ανάλογα. Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν το κάνει πράξη.
Ας δούμε την αλήθεια για τα πρόστιμα που λέει ο κ. Γκιουλέκας και η ΝΔ. Αποκαλύφθηκε ότι οι τράπεζες αισχροκερδούν από τις χρεώσεις προς τους πολίτες, οι οποίες το πρώτο ενιάμηνο του 2023 είναι 1,4 δις, και συμφωνήθηκε με τις τράπεζες να επιβληθεί πρόστιμο 40 εκ.. Δηλαδή μας κλέβουν κάθε μέρα, κάθε πολίτη, από τις συναλλαγές με atm, χρεώσεις καρτών κλπ. Η επιτροπή ανταγωνισμού επιβεβαιώνει ότι μας κλέβουν, οι τράπεζες αποδέχονται ότι μας κλέβουν και κάνουν τη συμφωνία του προστίμου των 40εκ έναντι των 1,4 δις. Αυτό γίνεται σε όλες τις εκφάνσεις της αγοράς σήμερα.
Στην Πορτογαλία, χώρα παρόμοια με τη δική μας, πέτυχαν τους στόχους τους, αφού μείωσαν το ΦΠΑ και έκαναν εντατικούς ελέγχους. Γιατί δεν δημιουργούμε ένα παρατηρητήριο τιμών που να ξεκινά από τον αγρότη που να φτάνει μέχρι το σούπερ μάρκετ; Να ξέρουμε πόσο παίρνουν για παράδειγμα το γάλα από τον παραγωγό και πόσο το πουλάνε στο ράφι. Παρατηρητήριο τιμών δεν έχει κάνει ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε το Υπουργείο Οικονομικών, με τις χρεώσεις της κάθε τράπεζας.

Για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας:
Το ΕΣΥ είναι προς κατάρρευση. Οι άνθρωποι στην Αρκαδία, για να επισκεφθούν έναν ουρολόγο στα εξωτερικά τακτικά ιατρεία, πρέπει να περιμένουν δύο μήνες. Δεν λειτουργεί ο μαγνήτης, το τρίπλεξ και πολλά άλλα. Οπότε ο ασθενής αναγκάζεται να πάει στον ιδιώτη. Στην Τρίπολη έχουμε μόνο δύο αναισθησιολόγους. Απογευματινά χειρουργεία, πώς θα γίνουν;

Για την τραγωδία των Τεμπών: Μέσα από ένα θλιβερό γεγονός, πρέπει να αναζητήσουμε δύο πράγματα. Το πρώτο ότι κανείς δεν πρέπει να ξεφύγει από την ευθύνη που του αναλογεί. Αυτό το χρειάζεται ολόκληρη η χώρα και όχι μόνο οι συγγενείς των θυμάτων. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ευθύνες του. Να υπάρξει δικαιοσύνη. Και δεύτερον πρέπει να εξασφαλιστεί ότι δε θα έχουμε στο μέλλον ίδια γεγονότα.
Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα του πολιτικού κόσμου. Όμως η Κυβέρνηση με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα, η πλειοψηφία τουλάχιστον, και στην εξεταστική επιτροπή, στέλνει λάθος μήνυμα. Ο κόσμος νιώθει ότι θα λήξει η υπόθεση και θα καταλήξουμε μόνο στις ευθύνες του μηχανοδηγού.

Για τα μη κρατικά- μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια: Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του και επι Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να κάνει πράξη τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Το 2019 στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, υπογράψαμε, η Κ.Ο, ότι θέλουμε  την αναθεώρηση με την προϋπόθεση της αλλαγής του άρθρου 16. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν είναι συνειδησιακό. Είμαι 14 χρόνια Βουλευτής και έχω ψηφίσει πολλά νομοσχέδια που δε συμφωνούσα, επειδή ψηφίζω με βάση την πλειοψηφία που υπάρχει στο κόμμα.
Εγώ το ΠΑΣΟΚ το θέλω κυβερνητικό κόμμα. Έτσι θα ήθελα να καλέσει τον κ. Πιερρακάκη, να αποδεχθεί τις δικλείδες ασφαλείας προς το δημόσιο συμφέρον, οι οποίες είναι η αναβάθμιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου και οι όροι λειτουργίας των μη κρατικών Πανεπιστημίων. Αν γίνουν αποδεκτές στο σύνολό τους, τότε μπορούμε να το ψηφίσουμε.
Το ΠΑΣΟΚ το θέλω ως κυβερνητική πρόταση και όχι ως «μόνιμη» αντιπολίτευση

6 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 19:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο έτερος βουλευτής πρέπει να του έδωσε 4000 ψήφους και οι υπόλοιποι δικοί του.Βούτα την σκέψη σου στο μυαλό σου και μετά γράψε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 17:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν πας στη ΝΔ να είσαι Κυβέρνηση...προς τα εκεί κοιτάς..με ψήφους και βοήθεια του ετερου βουλευτή βγήκες.Ελεος σταματά να μιλας

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 15:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Με αυτά που κάνεις ούτε αντιπολίτευση δε θα είστε σε λίγο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 15:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ στην αρκαδία είχε ανακοινωθεί δύο μήνες πριν τις εκλογές ο Βαγγέλης θα σάρωνε .κούνια που σε κούναγε

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 14:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε βουλευτα, το ΠΑΣΟΚ καί η ΝΔ είστε κόμματα πού έχετε τό ρουσφέτι καί την αναξιοκρατία στο αίμα σας. Καί εκεί ποντάρετε χρόνια τώρα!! Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων κύριος Δούκας διόρισε διευθυντή τού εθνικού κήπου τον γιό τού "Γιωργάκη". Καί έχει δημοτική σύμβουλο καί αναβαθμισμένη την κόρη τού μακαρίτη Μπέη. Για να μην σού θυμίσω πόσοι είναι από αυτα τα δύο κόμματα, παιδιά πρώην βουλευτών. Αν είναι κάτι πού εκτιμώ στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι δεν έκανε τέτοια παρατράγουδα. Είστε καί όμοιοι καί ίδιοι ΝΔ καί ΠΑΣΟΚ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 13:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Ποιος μιλάει Ο άνθρωπος που θέλει στην Αρκαδία ανώνυμους για να έχει εξασφαλίσει την έδρα Γιατί Οδυσσέα όλα τα κόμματα είχαν ανακοινώσει τα ψηφοδέλτια δύο μήνες πριν τις εκλογές και στην Αρκαδία ανακοινώθηκαν 20 μέρες πριν τις εκλογές Γιατί στην Αρκαδία Οδυσσέα η γραμμή στις περιφερειακές εκλογές ήταν κατά συνείδηση Και σε όλη την Ελλάδα ήταν ο αντίθετος απ'την ΝΔ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...