Βλάσης: "Η ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα θα υπόκειται σε αυστηρούς κανόνες"
Από την ομιλία του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση στην ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν για την τριτοβάθμια εκπαίδευση:
• Φέρνουμε μια μεταρρύθμιση που στοχεύει να οδηγήσει τα δημόσια πανεπιστήμια σ’ ένα αύριο ασφάλειας κι ευημερίας και να μετατρέψει τη χώρα μας σε περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης.
• Τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία αθροίζουν περισσότερα από ένα 1 δισ. ευρώ, τα οποία θα επενδυθούν στην δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.
• Ως Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών γνωρίζω καλά τις δυνατότητες και τη δυναμική που έχει το δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από το άνοιγμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα. Γι´αυτό κι εμείς επιλέγουμε – μακριά από φοβικά σύνδρομα και ατολμία - να εξελιχθούμε και να μεγαλώσουμε για να μπορούμε να μετρηθούμε και να αναμετρηθούμε με τους καλύτερους.
Σχετικά Άρθρα
- Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Τρίπολης στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
- Το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας δεν συμφωνεί με την εισήγηση παύσης του ΕΠΑΛ Γορτυνίας
- Πλακιάς σε Άδωνι: "Αν τα βρούμε με την Καρυστιανού, θα γίνετε ξανά τηλεβιβλιοπώλης"
- Το ψήφισμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μπουρνάκη
- "Ναι" από το Δημοτικό Συμβούλιο για Εθελοντικό Κλιμάκιο στα Τρόπαια Γορτυνίας
1 σχόλιο
-
θα εχει και εκει κοματικες παραταξεις..ετσι για να ξερουμε...η μονο στα δημοσια για να τα κανουν χαρβαλο..και να δειχνουν πολυ ωραια και σωστα τα δημοσια..μπορειτε να μου απαντησετε κ υπουργε..?






