Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μητσοτάκης: "Με τη νέα αύξηση ο κατώτατος μισθός θα φτάσει πάνω από 800 ευρώ"

Μητσοτάκης: "Με τη νέα αύξηση ο κατώτατος μισθός θα φτάσει πάνω από 800 ευρώ"

Στον Σκάι, ερωτηθείς για την ακρίβεια που «μαστίζει» την κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Η κυβέρνηση απαντάει με αυξήσεις μισθών. Στόχος είναι ο μέσος μισθός να φτάσει στα 1500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950 το 2027. Θα τον πετύχουμε τον στόχο. Ήδη από το 2019 οι μισθοί έχουν αυξηθεί λίγο παραπάνω από 20%. Πέφτει η ανεργία. Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν περισσότερο για να προσεγγίσουν εργαζόμενους».

« Υπήρχε λόγος που αυξήθηκαν οι τιμές. Διότι αυξήθηκαν οι συντελεστές του κόστους. Δεν υπάρχει όμως λόγος να υπάρχουν όταν οι συντελεστές κόστους πέφτουν» συμπλήρωσε εξηγώντας γιατί παρεμβαίνει τώρα η κυβέρνηση. 

 Ανέφερε ότι η τελευταία παρέμβαση έχει ήδη δείξει αποτελέσματα σε απορρυπαντικά, στο βρεφικό γάλα και άλλα προϊόντα. «Όλες οι παρεμβάσεις συνθέτουν συνολικό πλέγμα», σημείωσε ενώ ανάφερε πως οποίος παραβιάζει το νόμο θα πληρώνει πρόστιμα τα οποία εισπράττονται. «Στρέφουμε πάντα την προσοχή μας στους πιο αδύνατους» συνέχισε και είπε πως με τη νέα αύξηση, ο κατώτατος μισθός θα είναι πάνω από 800 ευρώ.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ανακοινωθεί στα μέσα Μαρτίου και θα τεθεί από 1η Απρίλιου θα είναι πάνω από 800 ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

2 σχόλια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...