Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαδόπουλος για τα 5,7 Ρίχτερ: «Νωρίς να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός»

Παπαδόπουλος για τα 5,7 Ρίχτερ: «Νωρίς να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός»

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν οι επιστήμονες τη σεισμική ακολουθία στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, που έδωσε ισχυρό σεισμό 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο Εγκέλαδος «χτύπησε» στις 9:12 το πρωί της Παρασκευής (29/3), με το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης να εντοπίζεται 14 χλμ. ανατολικά των Στροφάδων και το εστιακό βάθος της να υπολογίζεται στα 21,4 χλμ.

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα έντονος στη Ζαχάρω. Είχε διάρκεια και προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους

Του σεισμού των 5,7 Ρίχτερ προηγήθηκε μία δόνηση 4,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 26,9 χλμ. και επίκεντρο τα 16 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά των Στροφάδων, ενώ μετά την ισχυρή δόνηση έχουν ακολουθήσει έξι μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να φτάνει τα 3,5 Ρίχτερ.

«Το 2018 η περιοχή είχε δώσει σεισμό 6,8 Ρίχτερ»

Μιλώντας στο in, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος τονίζει ότι ακόμα είναι νωρίς για να πούμε αν τα 5,7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός.

Όπως εξηγεί, «ήδη έχουν γίνει έξι μετασεισμοί με μικρότερα μεγέθη και αυτό είναι ένα ενθαρυντικό στοιχείο. Ασφαλώς πρέπει να περιμένουμε και να μαζέψουμε περισσότερα στοιχεία».

Η συγκεκριμένη περιοχή στο παρελθόν έχει δώσει μεγάλο σεισμό και κατά συνέπεια δεν αποτελεί έκπληξη η σειμερινή δόνηση των 5,7 Ρίχτερ. «Το 2018 είχε δώσει σεισμό 6,8 Ρίχτερ. Δεν μας ανησυχεί όμως κάτι ιδιαίτερο, επειδή το επίκεντρο είναι στον θαλάσσιο χώρο», επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...