Διάψευση για το νέο κύμα "αφρικανικής σκόνης"!

Με ανάρτησή του στο Χ, o διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αμφισβήτησε την πρόγνωση του Meteo με τη χαρακτηριστική φράση «Ποια σκόνη;».
«Κατά την προσωπική μου άποψη έτσι όπως έχει προβληθεί το θέμα προκαλεί περισσότερο ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών» υποστήριξε.
Όπως εξήγησε, δύο αξιόπιστα μετεωρολογικά μοντέλα (Copernicus και Skiron) δεν προβλέπουν σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Νωρίτερα την Πέμπτη, η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προειδοποιούσε πως «η γενική ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από τα βορειοανατολικά προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα τη σχετική αύξηση των συγκεντρώσεών της από το μεσημέρι της Πέμπτης».
«Οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης θα διατηρηθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο» ανέφερε.
Σχετικά Άρθρα
- Εκπαιδευτική Ρομποτική | Μαζί με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης στη Σλοβενία! (εικόνες)
- ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας για "3η Σεπτεμβρίου": "51 χρόνια μετά επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα για ισονομία, δικαιοσύνη, κράτος δικαίου, πολιτική αλλαγή…"
- Δήμος Βόρειας Κυνουρίας | Εγκρίθηκε η Β΄ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2024–2028
- «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε συστήματα ποιότητας» | Αιτήσεις πληρωμής 3ου έτους υλοποίησης των δικαιούχων
- Η πρώτη αυτοοργάνωση του ΠΑΣΟΚ το 1974 στην Αρκαδία!