Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

KKE: "Να δυναμώσει η λαϊκή απαίτηση για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους"

KKE: "Να δυναμώσει η λαϊκή απαίτηση για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους"

 

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή τονίζει:

«Η αναμενόμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στην εγκληματική επίθεση του ισραηλινού κράτους στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας, με νεκρούς ιρανούς αξιωματούχους, συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην Μέση Ανατολή που μπορεί να πάρει τρομακτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν.

Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι η ισραηλινή κατοχή και η γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι ισραηλινές επιθέσεις στην Συρία και το Λίβανο, καθώς επίσης οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα, με την παρουσία ευρωατλαντικών στρατιωτικών δυνάμεων και τη συμμετοχή και της Ελλάδας, διαμορφώνουν τους όρους για γενίκευση του πολέμου και ανοίγουν τις "πύλες της κολάσεως". Οι λαοί της περιοχής, μαζί και ο ελληνικός λαός, είναι στη δίνη μεγάλων κινδύνων.

Η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, είναι μπλεγμένη μέχρι το λαιμό σε δύο ταυτόχρονους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, με οδυνηρές συνέπειες.

Τώρα να δυναμώσει η λαϊκή απαίτηση προς την κυβέρνηση της ΝΔ, για να αποσύρει άμεσα την στήριξη της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές, να επιστρέψει η Φρεγάτα "Ύδρα" από την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ο λαός να μην αποδεχθεί να γίνει "κρέας για τα κανόνια" των ιμπεριαλιστών, για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, να καταδικάσει αποφασιστικά την κυβέρνηση της ΝΔ και τα ΝΑΤΟϊκά, ευρωατλαντικά κόμματα, να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ που παλεύει με συνέπεια για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, αποτινάζοντας την καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».

Tags:

ΚΚΕ,

7 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 11:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατί, η δολοφονία στην Δαμασκό των Ιρανών στρατηγών από τούς Ισραηλινούς τι ήταν;; Η πρεσβεία καί τό προξενείο είναι έδαφος τής αντίστοιχης χώρας. Αυτό όμως το έκαναν γαργαρα οι δυτικοί "δημοκράτες" καί έσπευσαν να στηρίξουν τούς Ισραηλινούς. Μαζί καί ο Μητσοτάκης βέβαια. Μήπως έχουν δίκιο τελικά οι Ιρανοί;; Λέω εγώ τώρα........

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 10:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Μόνο το ΚΚΕ βλέπει ότι βλέπουμε εμείς.. Οι άλλοι ακόμη γυαλίζουν ακόμη μπότες.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 09:20 Σύνδεσμος σχολίου

    23:24 Η καταπάτηση τής συμφωνίας τού Μίνσκ, δηλαδή η παράνομη επέκταση τού ΝΑΤΟ είναι ιμπεριαλιστική. Ο Πούτιν, σαν πατριώτης πού είναι, δεν είχε άλλη επιλογή, δεδομένου ότι σχεδίαζαν να κυκλώσουν παράνομα τη πατρίδα του με πυραύλους. Αμυνόμενος, επιτέθηκε. Εντάξει;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 07:04 Σύνδεσμος σχολίου

    23:24 Εσύ τι λες ότι είναι;

  • anonymoys
    anonymoys Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 23:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ιμπεριαλιστικός;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 15:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν έβρισκαν προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, πρόθυμο, θα το είχαν ήδη κάνει. Την "Υδρα" την καθυστέρησαν τουλάχιστον 2-3 μήνες λόγω παραιτήσεν του προσωπικού (και είναι και ένστολοι!!!).

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 13:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Τούτοι είναι ικανοί να στείλουν καί άλλη φρεγάτα. Μιλάμε...... πρόθυμα τα παληκάρια!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...