Menu
RSS
Τρίτη, 23/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ο Κωνσταντινόπουλος - Ζητά εκλογές αρχηγού από τη βάση μέχρι το τέλος του 2024

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ο Κωνσταντινόπουλος - Ζητά εκλογές αρχηγού από τη βάση μέχρι το τέλος του 2024

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με επιστολή του στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζητεί να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την εκλογή ηγεσίας, ώστε αυτή να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου, αντί τον Δεκέμβριο του 2025, που λήγει κανονικά η θητεία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε συνέντευξή του στο Mega, o κ. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει ένα ΚΚΕ της κεντροαριστεράς ή αν θα προχωρήσει σε διαδικασίας που θα το καταστήσουν πόλο ισχύος στον συγκεκριμένο χώρο, τονίζοντας, μάλιστα, ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλον δέος στη ΝΔ. Δεν μπορώ ακόμα να χωνέψω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη». Ενώ επισήμανε ότι η πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία και life style και τονίζοντας ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος για τις εκλογικές του επιδόσεις της Κυριακής.

Ερωτηθείς για το αν θα θέσει ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι «δεν αποφασίζω εγώ για αρχηγό, υπάρχουν διαδικασίες», ενώ υπερασπίστηκε την παρέμβαση της Νάντιας Γιαννακοπούλου, λέγοντας ότι το κάθε στέλεχος έχει το δικαίωμα της άποψής του. Παράλληλα, βέβαια, επιτέθηκε και στη ΝΔ, επικεντρώνοντας την κριτική του στα υπέρογκα τραπεζικά κέρδη από τις διάφορες προμήθειες και την απουσία της κυβέρνησης από το ζήτημα αυτό.

Αναλυτικά η επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

«Άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, και να αποφασίσουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: Οι καταστατικά προβλεπόμενες για το 2025 εκλογικές διαδικασίες για την ηγεσία της παράταξης, να επισπευσθούν, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να έχουν ολοκληρωθεί τόσο αυτές, όσο και το μετέπειτα Συνέδριο για την ανάδειξη των πολιτικών μας και την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων. Restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς!» αναφέρει στην επιστολή του ο βουλευτής Αρκαδίας.

Δίνοντας ένα στίγμα των αναλύσεων που κάνει για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημειώνει δύο πράγματα, που είναι ευθέως επικριτικά για τον κ. Ανδρουλάκη:

Η οριακή άνοδος με 0,95% δεν υποτιμάται από κανέναν. Όμως δε δείχνει σε καμία περίπτωση τάση που θα αποκτήσει πλειοψηφικά χαρακτηριστικά.
Ο στόχος του κόμματός μας για τη δεύτερη θέση, στις Ευρωεκλογές, δεν επετεύχθη.
Στην επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αγαπητέ Γραμματέα

Φίλες και Φίλοι του Πολιτικού Συμβουλίου

Λίγες μέρες μετά τις Ευρωεκλογές,αποφάσισα να μοιραστώ μερικές σκέψεις μαζί σας για το μέλλον της παράταξης.

Χωρίς προσωπικό άγχος για το μέλλον, αλλά με αγωνία για την παράταξη.

Τα μηνύματα των Ευρωεκλογών ήταν ξεκάθαρα προς όλους.

Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν πέτυχε το στόχο της, αλλά το εκλογικό αποτέλεσμα υπήρξε γι’ αυτήν μήνυμα αποδοκιμασίας για τις πολιτικές και τις συμπεριφορές της. Την κρατά ζωντανή, ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν πείσει τον κόσμο.

Το κόμμα του κ. Κασσελάκη που μετά την αποχώρηση στελεχών δημοσκοπικά έπιανε μονοψήφιο ποσοστό, κατέγραψε στις ευρωεκλογές ποσοστό 14,9% έχοντας ένα διαφορετικό πολιτικό ακροατήριο που καμία σχέση δεν έχει με τον προοδευτικό χώρο.

Η ακροδεξιά στο σύνολό της ξεπερνάει σε ποσοστά το δεύτερο κόμμα“εγκλωβίζοντας”700.000 ανθρώπους, και ετοιμάζεται να ακολουθήσει το δρόμο των άλλων ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, προς την εξουσία.

Η παράταξη έδωσε μία ακόμα κρίσιμη εκλογική μάχη. Και την έδωσε με ένα καθαρό πολιτικό διακύβευμα: ότι το ΠΑΣΟΚ – αρνούμενο να εγκλωβιστεί στην πολιτική περιχαράκωση ενός κόμματος διαμαρτυρίας ή στείρου αρνητισμού, δηλαδή να μετατραπεί σε ένα «ΚΚΕ του κέντρου»–όπως εύστοχα είχε επισημάνει ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης– επιδιώκει προοπτικά, και με ορίζοντα τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, να κοιτάξει στα μάτια τη ΝΔ και να αντιπαραβάλλει μία πειστική εναλλακτική αντιπρόταση διακυβέρνησης του τόπου.

Θα μου επιτρέψετε μια μικρή ανάλυση των ποσοστών από το 2015:

Τον Ιανουάριο του 2015 στις Εθνικές Εκλογές η παράταξή μας λαμβάνει 4,7% (με 290.000 ψήφους) και όλοι μιλούν για το τέλος του ΠΑΣΟΚ.

Όμως στις Εθνικές Εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 λαμβάνει 6,3% (με 342.000 ψήφους, δηλαδή με 52.000 περισσότερες ψήφους).

Στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019 το ΠΑΣΟΚ με 8,1% αύξησε τους ψηφοφόρους κατά 115.000 σε σχέση με το 2015 σε 458.000 (αύξηση της τάξης του 34%) όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 145.000 ψηφοφόρους, ενώ και η Νέα Δημοκρατία αύξησε μαζικά τους ψηφοφόρους της κατά 725.000 φτάνοντας τα 2.250.000 ψηφοφόρους.

Στις εκλογές του 2023 είχαμε εκ νέου αύξηση που επιβεβαιώνει τη σταθερά ανοδική πορεία της παράταξης, αφού πήραμε πάλι διψήφιο ποσοστό.

Ωστόσο οι 160.000 επιπλέον ψηφοφόροι τον Ιούνιο του 2023 σε σχέση με το 2019 υπολείπονται πολύ έναντι των 851.000 ψηφοφόρων που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και των 136.000 που έφυγαν από τη Νέα Δημοκρατία, που συνολικά αθροίζουν 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους.

Επιπλέον είναι εξαιρετικά προβληματικό ότι στις Ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ έχασε 168.000 ψηφοφόρους.

Όταν Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν το 50% των ψηφοφόρων τους, περίπου 2 εκατομμύρια.

Η Νέα Δημοκρατία έχασε περίπου 1,3 εκατομμύρια ψηφοφόρους από τα 2,4 εκατομμύρια ψηφοφόρους του Μαΐου 2023.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε περίπου 592.000 ψηφοφόρους από το 1 εκ. 184 χιλιάδες ψηφοφόρους του Μαΐου 2023.

Η οριακή άνοδος με 0,95% δεν υποτιμάται από κανέναν. Όμως δε δείχνει σε καμία περίπτωση τάση που θα αποκτήσει πλειοψηφικά χαρακτηριστικά.

Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρησηυπό τη σημερινή ηγεσία που τα αστικά κέντρα έχουν την ίδια εικόνα ως προς ταποσοστά.

Η παρέμβαση των κομμάτων στα αστικά κέντρα γίνεται κυρίως μέσω της κεντρικής πολιτικής εικόνας που εκπέμπεις και δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο οργανωτικά. Έχει μεγάλη σημασία η καμπάνια, το σύνθημα και σε ποια μέσατο αναπαράγεις.

Ο στόχος του κόμματός μας για τη δεύτερη θέση, στις Ευρωεκλογές, δεν επετεύχθη. Το μεγάλο διακύβευμα παραμένει;

Φυσικά. Είναι πολιτική υποχρέωση όλων των προοδευτικών πολιτών, όλων των ενεργότερα εμπλεκόμενων στελεχών, και ακόμα περισσότερο των συγκροτημένων και με ιστορικό πολιτικό φορτίο χώρων, όπως το ΠΑΣΟΚ, να εξακολουθούν να επιμένουν ότι:

Οι Έλληνες, η πατρίδα και η δημοκρατία μας αξίζουν μία διαφορετική σε πρόσημο και προτεραιότητες αντιπρόταση διακυβέρνησης.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, η συντεταγμένη μετεξέλιξη των πολιτικών συστημάτων της πλειοψηφίας των χωρών της Ευρώπης, αναδεικνύοντας σε κυρίαρχες δυνάμεις αυτές της ακροδεξιάς, της μισαλλοδοξίας και του ευρωσκεπτικισμού, να συντελεστεί με εμφατικό τρόπο και στη χώρα μας. Δεν θα αφήσουμε απέναντι στη δεξιά να βρεθεί η ακροδεξιά, και για αυτό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Η παράταξη πρέπει να αξιοποιήσει τον πολιτικό χρόνο και να μην τον σπαταλήσει έως τις εθνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ έχει διαδικασίες για την εκλογή ηγεσίας το 2025. Παράλληλα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για τη διεύρυνση στο χώρου της κεντροαριστεράς.

Η διεύρυνση και η ένωση δυνάμεων στο χώρο της κεντροαριστεράς πρέπει να έχει χαρακτηριστικά βάσης που θα την ενώνουν. Προοδευτικές και πατριωτικές πολιτικές.
Η διεύρυνση δεν είναι πρόσθεση αριθμών, ποσοστών ή βουλευτών, που θα έρχονται σε αντίθεση με τη νωπή λαϊκή βούληση.
Για να πετύχει, πρέπει να κινείται βάσει αρχών και αξιών. Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος να εμφανιστεί ως μία συμφωνία «καρεκλών».

Ξεκαθαρίζω ότι για εμένα ο κ. Κασσελάκης δεν έχει σχέση με τον χώρο της κεντροαριστεράς. Υπάρχουν όμως δεκάδες στελέχη σε κεντρικό επίπεδο και χιλιάδες στη βάση που θα μπορούσαμε να «περπατήσουμε» μαζί. Κυρίως όμως είναι τα πάνω από 2 εκ. πολιτών που δεν πήγαν να ψηφίσουν και είναι ο κόσμος του κέντρου, μέχρι την ανανεωτική αριστερά.

Όλα αυτά, για να γίνουν, χρειάζονται καθαρές λύσεις, αλλά και ηγεσία που να έχει χρόνο μπροστά της.

Ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν στελέχη, που καλώς υπάρχουν, και έχουν φιλοδοξίες να ηγηθούν στο ΠΑΣΟΚ και στην Κεντροαριστερά. Συνέβαινε στο παρελθόν, συμβαίνει και τώρα. Γνωρίζουμε οτι μια μακρά προεκλογική περίοδος θα δημιουργούσε εσωστρέφεια.

Με την πρότασή μου, η ηγεσία που θα επιλεγεί θα έχει μπροστά της όλο το χρόνο να προχωρήσει τις διεργασίες με νωπή τη λαϊκή βούληση.

Θα ήθελα να θυμίσω το παράδειγμα της Φώφης Γεννηματά που εξελέγη τον Ιούλιο του 2015 και στην προσπάθεια να μεγαλώσει την παράταξη έθεσε την εντολή της μετά από 2 χρόνια τον Νοέμβριο του 2017 στη διάθεση των πολιτών, με τη συμμετοχή τότε και του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ είχε ένα θετικό, για την εποχή αποτέλεσμα, 6,29%, από το 4,6%.

Σήμερα είναι αδήριτη ανάγκη να μην αφήσουμε να λιμνάσουν τα νερά και να μη βαλτώσουμε.

Χρειαζόμαστε μία ισχυρή επανεκκίνηση! Μία νέα ισχυρή νομιμοποιητική εντολή ώστε να κάνουμε πράξη το μεγάλο ΠΑΣΟΚ των προσδοκιών μας, με ηγεσία που να κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.

Ζητώ, λοιπόν, άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, και να αποφασίσουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: Οι καταστατικά προβλεπόμενες για το 2025 εκλογικές διαδικασίες για την ηγεσία της παράταξης, να επισπευστούν, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να έχουν ολοκληρωθεί τόσο αυτές, όσο και το μετέπειτα Συνέδριο για την ανάδειξη των πολιτικών μας και την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων.

Restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς!

Φίλες και φίλοι

Ήρθε η ώρα να αντικρίσουμε την αλήθεια. Όχι με υπεκφυγές, αλλά με πραγματική προοπτική. Μόνο τότε θα δούμε καθαρά πλέον το μέλλον της παράταξης.«ΚΚΕ του Κέντρου» ή Κυβερνητική πρόταση που θα συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις και θα γίνει πλειοψηφία.

https://ellada24.gr

27 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 06:05 Σύνδεσμος σχολίου

  Με διαλυμένο τον ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό που λέει αρλούμπες το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είχε γράψει 27% δεν έγραψε γιατί ο Ανδρουλακης ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ότι είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός (το λέω ευγενικά)

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 23:42 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο πλέον παραγωγικός βουλευτής του νομού εκφράζει την αγωνία και τις ανησυχίες του για την επόμενη μέρα. Ως προς τι τόσο μίσος και κακία. Καταθέστε τις δικές σας προτάσεις

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 22:23 Σύνδεσμος σχολίου

  Και τον Γιαννακούρα είχε συνυποψήφιο και τον Παπαγεωργίου στις περιφερειακές και βγήκε νικητής.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 22:19 Σύνδεσμος σχολίου

  Από το 2009 βουλευτής ρε παιδία κάτι θα ξέρει. Ψυχραιμία

 • Βασίλης Γεωργίου
  Βασίλης Γεωργίου Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 21:33 Σύνδεσμος σχολίου

  Οδυσσέα έχεις ζητήσει από τον υποψήφιο που υποστηρίζεις να μην βάλει τον Γιαννακουρα ή τον Παπαγεωργιου στις επόμενες εκλογές;;;Να πας να το κανεις γιατί διαφορετικά θα φας φάπα…

 • Γεώργιος Βατσικος
  Γεώργιος Βατσικος Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 21:03 Σύνδεσμος σχολίου

  Οδυσσέα χρειάζεσαι πεντικιούρ ρε φίλε…είδα τις φωτογραφίας από την παραλία και σε λυπήθηκα…μας έλεγες ότι είμαστε μονοψήφιοι αλλά τελικά δεν τα κατάφερες….λεω να κανεις ανοιχτή συγκέντρωση…να σε μυρίσουμε θελουμε…

 • ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΣ
  ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΣ Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 20:31 Σύνδεσμος σχολίου

  Οδυσσεα 2 μήνες άφαντος έκανες τις διακοπές σου..δεν στηριξες τον αγωνα της παραταξης και τώρα βγήκες να κουνήσεις το δάχτυλο? Δεν ξέρεις τι σε περιμενει πλέον...τελειώσες

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 19:27 Σύνδεσμος σχολίου

  Ακούγεται έντονα πως ο πολυμήχανος στηρίζει το Χασάπη για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 18:28 Σύνδεσμος σχολίου

  Όσοι μιλάνε σήμερα είναι αυτοί που έφυγαν πρώτοι από το καράβι. Οι λεγόμενοι πολιτικά άστεγοι

 • Παλαιοπασοκος
  Παλαιοπασοκος Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 17:15 Σύνδεσμος σχολίου

  Μικρέ Οδυσσεα εσυ δεν μας εφέρες τον ανδρουλακη στην Αρκαδία ;τωρα όμως τον πουλάς γιατί νομίζεις ότι με. Νέες συμμαχίες θα γλυτώσεις ,πονηρούλη μικρέ Οδυσσεα σε πήραμε χαμπάρι πια φθάνει το τέλος σου στην Σαντορίνη για καμαριέρα

 • ΕΦΙΑΛΤΗΣ
  ΕΦΙΑΛΤΗΣ Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 15:38 Σύνδεσμος σχολίου

  Οδυσσέα γιατί δεν το κάνεις όπως ο Χαρίτσης.
  Φύγε από το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσε π.χ. το Νέο ΠΑΣΟΚ.
  Πάρε και σαν υπαρχηγό το φιλαράκι σου τον πρώην μισθοδοτούμενο από τον γαλάζιο Περιφερειάρχη κ. Νίκα τον Μπουντρούκα.
  Πιστεύω θα πάρετε πολλά ψηφαλάκια από τους Πελοποννήσιους. Θα πάτε καλά

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 15:29 Σύνδεσμος σχολίου

  ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο μικρόκοσμος του Γορτύνιου, ΠΑΣΟΚ είναι οι άνθρωποι που το στηρίζουν και στην Αρκαδία και σε όλη τη χώρα. Άντε ρε φίλε που θα πεις ότι έδωσε μάχη με τη Χρυσή Αυγή, ας μην ήταν και οι άλλοι υποψήφιοι καθώς και οι πολίτες και θα έβλεπες που θα πήγαινες. Για την πάρτη του έδωσε μάχη για να μην χάσει την έδρα ο ίδιος και όχι το ΠΑΣΟΚ. Προσωπικό ήταν το όφελος όχι κοινωνικό. Τι πρόσφερε στον τόπο. Μόνο στην τσέπη του έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 15:08 Σύνδεσμος σχολίου

  ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ BUSINESS ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΣΥΧΟ....

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 14:20 Σύνδεσμος σχολίου

  Βγες μπροστά! Εσύ έμεινες στο ΠΑΣΟΚ του 4%, όταν οι άλλοι πέταγαν γιαούρτια και όταν έδινες μάχη με τη χρυσή αυγή...Σήμερα έχουν το θράσος να μιλάνε οι άλλοι που τότε ήταν κρυμμένοι στα λαγούμια τους.

 • ΠΑΣΟΚΑΡΑ
  ΠΑΣΟΚΑΡΑ Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 13:29 Σύνδεσμος σχολίου

  Ευκαιρία να φύγεις και να πας εκεί που ανήκεις. Στη ΝΔ του Σαμαρά και του Βορίδη. Καλό δρόμο

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 13:24 Σύνδεσμος σχολίου

  ο Οδυσσεας! Τι είναι τούτο το παλλικάρι. ΠΑΣΟΚ, κόμμα απόκομμα

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 13:07 Σύνδεσμος σχολίου

  πολιτική βαρύτητα ο κύριος που κοιτάζει τις επιχειρήσεις του και τη βόλεψή του. Πού καταντήσαμε. Ποιοι μας εκπροσωπούν και πληρώνονται από τον κόπο μας. Ντροπή

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 13:03 Σύνδεσμος σχολίου

  Βγες μπροστά Οδυσσέα

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 13:02 Σύνδεσμος σχολίου

  Δεν έχετε καταλάβει ότι κι ο Θεός ο ίδιος να γίνει πρόεδρος, τ' αρ#### μας θα πάρετε δεκανίκια της ακροδεξιάς του Ζαβοτάκη και της Νέας Δολοπλοκίας

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 13:00 Σύνδεσμος σχολίου

  12:23 Μάλλον ανάποδα ήθελες να το γράψεις. Αρχ@@ πολιτικός

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 12:30 Σύνδεσμος σχολίου

  Οδυσσέα μόνο εσύ έχεις την πολιτική βαρύτητα στο ΠΑΣΟΚ. Πολύ σωστή η κίνηση σου και ελπίζουμε και άλλοι βουλευτές να συνταχθούν μαζί σου

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 12:26 Σύνδεσμος σχολίου

  Τι να πεις και τι να ψάλλεις σε ένα άεργο

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 12:24 Σύνδεσμος σχολίου

  Μπράβο Οδυσσέα, έπρεπε να είχε γίνει αυτό από καιρό.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 12:23 Σύνδεσμος σχολίου

  Πολιτικός με @@... Προχώρα δυνατά

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 11:56 Σύνδεσμος σχολίου

  η αλλαγή προσώπου που θα εξυπηρετήσει; Δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι που είστε στο κόμμα δεν φταίτε; Εσύ δηλαδή και όσοι θέτετε θέμα ηγεσίας δεν φταίτε πουθενά., Τι κάνετε για το χώρο σας που λέτε ότι τον αγαπάτε; Μόνο τον εαυτό σας κοιτάτε. Πλέον ειδικά εσένα σε έχουν καταλάβει όλοι στην Αρκαδία αλλά και στη χώρα. Μόνο ο Ανδρουλάκης δεν σε είχε καταλάβει και του την έφερες τώρα. Δεν πειράζει.

 • ΒΥΖΙΚΙΩΤΗΣ
  ΒΥΖΙΚΙΩΤΗΣ Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 11:32 Σύνδεσμος σχολίου

  Μια ζωη τη πάρτι σου κοιτάς...όπου φυσάει ο άνεμος.. πούλησες και τον Ανδρουλάκη τώρα που εγλειφες πατόκορφα 2 χρόνια...πήγαινε στη ΝΔ να τελειώνουμε...έκανες μούτρα που κατέβηκε απέναντι σου ο Γιαννακουρας γιατί είχες μάθει να είσαι μόνος σου...λίγος και ανεπαρκής άλλη μια φορά.. ο χρόνος σου τελείωσε...

 • ΔΕΞΙΟΣ
  ΔΕΞΙΟΣ Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 11:16 Σύνδεσμος σχολίου

  Πολυμήχανε καλωσόρισες στη ΝΔ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...