Δεν πλήρωσες τα τέλη κυκλοφορίας; Αυτό είναι το πρόστιμο!
Έχονται πρόστιμα για τους περίπου 800.000 οδηγούς που δεν πλήρωσαν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ οχημάτων για το 2025, καθώς η προθεσμία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, χωρίς να δοθεί παράταση.
Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, από το σύνολο των 6,7 εκατομμυρίων οχημάτων, εμπρόθεσμα πληρώθηκαν τέλη κυκλοφορίας για 5,9 εκατομμύρια, δηλαδή, ποσοστό 88%. Το ποσοστό αυτό είναι στα ίδια επίπεδα με τα τέλη του 2024, με το 90% να πληρώνει εμπρόθεσμα, αλλά με την καταληκτική προθεσμία πέρυσι να έχει παραταθεί έως τις 4 Μαρτίου.
Ποια είναι τα πρόστιμ
Όπως υπενθυμίζει η ΑΑΔΕ το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη πληρωμή στα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζεται ως εξής:
• 25% του ποσού των τελών κυκλοφορίας, εάν η εξόφληση πραγματοποιηθεί έως τις 31/1/2025,
• 50% του ποσού των τελών κυκλοφορίας, εάν η εξόφληση πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου 2025,
• 100% του ποσού των τελών κυκλοφορίας εάν η εξόφληση γίνει από τις 1/3/2025
Το πρόστιμο ανέρχεται επίσης στο 100% του ποσού σε περίπτωση που τα τέλη πληρωθούν μερικώς ή δεν εξοφληθούν καθόλου.
Γιατί δεν δόθηκε παράταση
Σε αντίθεση με πέρυσι φέτος δεν δοθηκε καμία παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, όπως είχε άλλωστε προειδοποιήσει με επανειλημμένες ανακοινώσεις το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Η επίσημη αιτιολογία της κυβέρνησης για την αυστηρή προθεσμία, είναι ότι σε αντίθεση με πέρυσι, που τα τέλη κυκλοφορίας διπλασιάζονταν από την πρώτη μέρα εκπρόθεσμης καταβολής τους, φέτος εφαρμόζεται το σύστημα της κλιμακωτής προσαύξησης.
in.gr
Tags:
Τέλη κυκλοφορίας,Σχετικά Άρθρα
- Τατούλης: "Η αλήθεια είναι ότι επτά ολόκληρα χρόνια η Κυβέρνηση του Μητσοτάκη έχει προσφέρει στην Πελοπόννησο το απόλυτο μηδέν!"
- Ορκίστηκε Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ ο Γεώργιος Τσακωτός από την Τρίπολη (εικόνες)
- Σπιτάκια Ανακύκλωσης | Πιθανές δυσλειτουργίες το επόμενο διάστημα, δεν θα δίνεται αντίτιμο μέχρι να προκύψει νέος ανάδοχος
- Περιφερειακή Επιτροπή | Μειοδότες για τους δρόμους "Ίσαρη - Βάστα", "Άστρος - Λεωνίδιο" και "Στόλος- - Αγιάννης"
- Αστέρας | Αυτός είναι ο λόγος που δεν κυκλοφορούν διαρκείας για τη Θύρα 1!






