Μπάρες πρωτεΐνης ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ

Αθήνα, 17 Απριλίου 2025
Ανάκληση μπαρών πρωτεΐνης
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην ελληνική αγορά προϊόντων (μπάρες πρωτεΐνης, Ουγγαρίας), στις οποίες ανιχνεύτηκε η παρουσία γλουτένης ενώ επισημαίνονται ως «χωρίς γλουτένη».
Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο μπάρες πρωτεΐνης με εμπορική ονομασία “BioTechUSA” και ονομασίες πώλησης:
1) “Protein Bar 70g banana” με αριθμό παρτίδας 1281206 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση
πριν από 10/01/2026 &
2) “Protein Bar 70g salted caramel” με αριθμό παρτίδας 1289078 και ημερομηνία ανάλωσης κατά
προτίμηση πριν από 12/03/2026
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ευαισθησία στην γλουτένη, και έχουν ήδη προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των λόγω προϊόντων (φωτογραφίες κάτωθι), να μην τις καταναλώσουν.

Tags:
ΕΦΕΤ,Σχετικά Άρθρα
- Το ημερολόγιο εκδηλώσεων στην Αρκαδία (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)
- "Διεθνείς" παραμένουν Βεργέτης και Πετρόπουλος | Τα συγχαρητήρια Τσούκα - "Στο υψηλότερο επίπεδο η Αρκαδική Διαιτησία"!
- Παραδείσια Μεγαλόπολης | Νέα γέφυρα για καλύτερη πρόσβαση προς το κοιμητήριο
- "Προς την Ελευθερίαν" | Με μια μουσικοθεατρική παράσταση ο δήμος Τρίπολης τίμησε τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου (vd)
- Ο Ούγγρος Τamas Bodis νικητής του 44ου Σπάρταθλον του 2026 | Νέο ρεκόρ χρόνου αγώνα με 19:40,51






