Παπαηλιού: "Η δικαιοσύνη χρειάζεται, όχι απλά επανεκκίνηση, αλλά αλλαγή προσανατολισμού"
Σε δήλωση σχετικά με την επιλογή νέας δικαστικής ηγεσίας, προχώρησε ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού. Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του:
"Η επιλογή της νέας δικαστικής ηγεσίας (του Προέδρου και του Εισαγγελέα του Α.Π.) έγινε από το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Όμως η ανάγκη αναθεώρησης της σχετικής ρύθμισης είναι παθομολογούμενη, προκειμένου να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ κυβέρνησης και δικαστικής εξουσίας.
Βέβαια, στη φάση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, στην οποία η ΝΔ έχει την πλειοψηφία, οι βουλευτές-εκπρόσωποι της κυβερνώσας πλειοψηφίας έσπευσαν «να δώσουν τα διαπιστευτήριά» τους, προκρίνοντας τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασ. Φλωρίδη-αδελφό του Υπουργού Δικαιοσύνης! ο οποίος δεν είχε πλειοψηφήσει στη γνωμοδοτική ψηφοφορία του συνόλου των συναδέλφων του.
Σ΄ αυτή την κίνηση αποτυπώνονται οι προθέσεις της ΝΔ, ίσως όχι ως προς το πρόσωπο, αλλά ως προς τη λογική «όλα τα σφάζουμε, όλα τα μαχαιρώνουνε» και πάντως για «ξεκάρφωμα».
Η νέα δικαστική ηγεσία θα κριθεί από τον τρόπο λειτουργίας της.
Ελπίζουμε, να μην ακολουθήσει τα χνάρια της προηγούμενης, η θητεία της οποίας χαρακτηρίστηκε από την καταρράκωση της αξιοπιστίας της δικαιοσύνης και την υποβάθμιση μέχρι μηδενισμού της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το θεσμό.
Η δικαιοσύνη χρειάζεται, όχι απλά επανεκκίνηση, αλλά αλλαγή προσανατολισμού. "
Tags:
Γιώργος Παπαηλιού,Σχετικά Άρθρα
- Ποια πρόσωπα εκλέχτηκαν μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου - Όλα τα ονόματα!
- Γιαννακούρας | Πρόταση στην ειδική επιτροπή της Βουλής για Ανατολικό οδικό άξονα της Πελοποννήσου και παρεμβάσεις στην ΕΟ Τρίπολης-Πύργου
- Επανεκλέχτηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Μανώλης Σκαντζός - Αντιπρόεδρος ο Ρουμελιώτης, Γραμματέας ο Μερμίγκης
- Στις 11 Ιουλίου εγκαινιάζεται το εκλογικό κέντρο του κ. Σταύρου Τσίχλη στην Τρίπολη
- Εμπορικός Σύλλογος | Κάλεσμα Πιτερού το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει έμπρακτα τα καταστήματα της Τρίπολης (vd)






