Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

H Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών τίμησε τον Ευάγγελο Μαχαίρα

H Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών τίμησε τον Ευάγγελο Μαχαίρα

Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, τίμησε το παλιό και εκλεκτό μέλος της κ. Ευάγγελο Μαχαίρα για το πολυσχιδές και σημαντικό έργο του στην Επιστήμη, στη Δημοσιογραφία, στην Εθνική Αντίσταση, στο Ειρηνιστικό Κίνημα, και στα Γράμματα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΕΕΛ παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου.

Για τον τιμώμενο μίλησαν ο Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ κ. Χρήστος Τζιτζιλιώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στα πλούσια βιογραφικά στοιχεία του τιμώμενου, στη συμμετοχή και τον τραυματισμό του στο Αλβανικό Μέτωπο ως Εφεδρος Ανθυπολοχαγός, και τους μετέπειτα αγώνες αλλά και περιπέτειές του στον εμφύλιο, ο Πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ κ. Σταύρος Τάσος, ο οποίος αναφέρθηκε στις σημαντικές δραστηριότητες του τιμώμενου στον τομέα της ειρήνης, και ο κ. Βαγγέλης Σακάτος, μέλος της ΕΕΛ, ο οποίος αναφέρθηκε στους δημοκρατικούς αγώνες και τις εξορίες και ταλαιπωρίες του τιμώμενου.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος της ΕΕΛ κ. Παύλος Ναθαναήλ, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου και τ. Διευθύνων Σύμβουλος του Γραφείου του ΟΗΕ και μέλος της ΕΕΛ κ. Παναγιώτης Καραφωτιάς, που αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του κ. Μαχαίρα στις δραστηριότητες του Ειρηνιστικού Κινήματος στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Γραφείου ΟΗΕ, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Στρατής Κουνιάς, ο εκδότης κ. Σιδεράτος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλούσιο συγγραφικό έργο του κ. Μαχαίρα, και το μέλος της ΕΕΛ κα Τιτίκα Σαριγγούλη.

Συντόνισε το μέλος της ΕΕΛ κ. Αλέκος Πούλος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο τιμώμενος ευχαριστώντας και ευχόμενος η νέα γενιά να συνεχίσει τους ωραίους αγώνες για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Κατά γενική ομολογία ήταν μια πολύ ωραία και συγκινητική εκδήλωση που τιμά την ΕΕΛ για την πρωτοβουλία της να τιμήσει, έστω και τώρα, τον σπουδαίο Αγωνιστή κ. Μαχαίρα ο οποίος συνοδευόταν από την πολύ γνωστή και εκλεκτή σύζυγό του Ηθοποιό κα Δάφνη Σκούρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...