Menu
RSS
Τρίτη, 23/12/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
PARNONAS LEADER 14 20 BANNER GIA SITE 3840 X 920 1

Η μείωση φορολογικών συντελεστών φέρνει αυξήσεις στους μισθούς δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων από το 2026

Η μείωση φορολογικών συντελεστών φέρνει αυξήσεις στους μισθούς δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων από το 2026
Τα 8 σημαντικότερα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε μέσα από ανάρτησή του στο Instagram ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σας έχω καλά νέα.

 
1) Μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής για δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και συνταξιούχους, όλους τους εργαζόμενους κατά 2 μονάδες.

2) Για όσους έχουν παιδιά, μειώνεται επιπλέον ο φόρος αυτός κατά δύο μονάδες για κάθε παιδί. Για τους δε τρίτεκνους, για εισόδημα μέχρι 20.000, ο φόρος πηγαίνει στο 9% από 22 που ήταν. Για τους πολύτεκνους, μηδενίζεται.

3) Όσοι είστε μέχρι 25 ετών, για ποσά μέχρι 20.000 ευρώ, δεν θα έχετε καθόλου φόρο. Ενώ όσοι είστε μέχρι 30 ετών, ο φόρος από 22% πηγαίνει στο 9%.

 
4) Σε όλη την Ελλάδα, στα χωριά μέχρι 1.500 κατοίκους, ο ΕΝΦΙΑ το 2026 μειώνεται στο μισό και το 2027 καταργείται.

5) Μειώνεται ο ΦΠΑ κατά 30% στα ακριτικά νησιά μέχρι 20.000 κατοίκους.

6) Μειώνεται κατά 25% ο φόρος ενοικίου για εισοδήματα από ενοίκιο από 12.000 ως 24.000 ευρώ

 
7) Μείωση τεκμηρίων διαβίωσης για 500.000 Έλληνες σχετικά με αυτοκίνητα και κατοικίες.

8) Νέα ανακούφιση για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Διεύρυνση των ευνοϊκών κριτηρίων για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες σε χωριά και οικισμούς μέχρι 1.500 κατοίκους.

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών ισχύει από 1η Ιανουαρίου του 2026 Για τους δημοσίους και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους αυτό θα φανεί στον μισθό, γιατί θα είναι λιγότερες οι κρατήσεις, άρα θα έχουμε αύξηση στον μισθό. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτό θα φανεί στον επόμενο εκκαθαριστικό.

Για περισσότερα έσοδα, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, για λιγότερη φορολογία σε όλους τους Έλληνες».

5 σχόλια

  • Κατερίνα Κ.
    Κατερίνα Κ. Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2025 16:04 Σύνδεσμος σχολίου

    15:33 "Μην εμπιστεύεσαι τον λαό, είναι ένα απρόβλεπτο σύνολο. Λαός, φωτιά και νερό δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν".
    Φωκυλίδης, αρχαίος Έλληνας ποιητής από τη Μίλητο, 5ος αιώνας π. Χ.)

  • Φλεσσας Γεωργιος
    Φλεσσας Γεωργιος Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2025 15:33 Σύνδεσμος σχολίου

    Μαύρο όχι μόνο σε Μητσοτάκη αλλά σε ότι έχει σχέση με ΝΔ .Αυτή η παράταξη με τους εθναρχες και τους δήθεν πατριώτες μετά το 1974 κάνει ζημιά στον τοπο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2025 12:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά, συνεχίστε να κοροϊδεύετε τόν κόσμο καί θα σάς περιποιηθουμε αναλόγως στις επόμενες εκλογές. Εσείς βέβαια τίς "μπάζες" σας τίς έχετε κάνει με πολλούς τρόπους, αλλά καί μεις θα βγάλουμε το άχτι μας.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2025 08:37 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ακρίβεια σαρώνει. Τα ψίχουλα δεν φτάνουν

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2025 00:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Μας δουλεύεις ρε φίλε .ντροπή σας

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...