Menu
RSS
Δευτέρα, 06/10/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΕΣΡ | «Τέλος» ο ΑΡΤ FM που πρωτολειτούργησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης – Ανακαλείται η βεβαίωση λειτουργίας

ΕΣΡ | «Τέλος» ο ΑΡΤ FM που πρωτολειτούργησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης – Ανακαλείται η βεβαίωση λειτουργίας

Είχε πάρει διαστάσεις σίριαλ η λειτουργία του ραδιοσταθμού ΑΡΤ FM 102,7 Αττικής το οποίο, ως Ράδιο Άστυ (με μητρική εταιρεία την City News), είχε λάβει το 2010 βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας ως κομματικός σταθμός από το ΕΣΡ, καθώς ανήκει στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, με σημερινό πρόεδρο τον Φίλιππο Καμπούρη.

Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε να ανακαλέσει την βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας του ραδιοσταθμού του (εξωκοινοβουλευτικού πλέον κόμματος) ΛΑΟΣ, ο οποίος επρόκειτο να μετονομαστεί σε Δημοκρατία FM στις αρχές του 2025, και κατά συνέπεια η συχνότητα, ως δημόσιο αγαθό, επιστρέφεται στο κράτος.

Η αίτηση της «City News» απορρίφθηκε ομόφωνα επειδή «στερείται νομικής βάσεως», η έκθεση του ειδικού επιστήμονα έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία (8-1) και η παρέμβαση της «Άσπονδος  Συμβουλευτική-Ραδιοφωνικών και Οπτικοακουστικών Παραγωγών Ε.Ε.» (μητρική εταιρεία του υπο σύσταση Δημοκρατία FM) που θα  απορρίφθηκε, επίσης, κατά πλειοψηφία (8-1).

Εφόσον η απόφαση καθαρογραφεί και αποσταλεί στην City News, ο ραδιοσταθμός θα πρέπει να αναστείλει την λειτουργία του και κατ’ επέκταση την εκπομπή του προγράμματος του.

https://www.topontiki.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...