Καιρός | Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν - Δύσκολο 48ωρο με κύματα καταιγίδας, αδιάκοπες βροχές
Η νέα επιδείνωση του καιρού η οποία αναμένεται σύμφωνα με τις προγνώσεις από απόψε και από τα δυτικά έχει σημάνει συναγερμό, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν - σε μία κοινή γραμμή - για ένα πολύ δύσκολο 48ωρο, την Πέμπτη και την Παρασκευή με την κακοκαιρία να επηρεάζει όλη τη χώρα.
Ο Θοδωρής Κολυδάς, πρώην διευθυντής της ΕΜΥ, σε ανάρτησή του, προειδοποιεί για δύο διαδοχικές διαταραχές που θα επηρεάσουν όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά την ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, με την Κύπρο να δέχεται επίσης πολλές βροχές.
✅Δύο διαδοχικές διαταραχές θα επηρεάσουν τη χώρα μας το επόμενο τριήμερο. Η πρώτη (a) έρχεται από την Ιταλία και θα προκαλέσει σήμερα Τρίτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Ακολούθως από αύριο η διαταραχή που βρίσκεται στις ακτές της Αφρικής (b) θα κινηθεί βορειοανατολικά και θα ενοποιηθεί με την πρώτη, πρακαλώντας περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στα δυτικά και νότια και την Πέμπτη σχεδόν σε όλη τη χώρα.
✅Από την Παρασκευή και μετά συνεχίζονται οι διελεύσεις υφέσεων όχι μόνο από την χώρα μας, αλλά γενικότερα και σε όλη την λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Πολλές βροχές προβλέπονται και στην #Κύπρο.
Πολύ νερό και ακραία φαινόμενα περιλαμβάνει στην πρόγνωσή του ο Κλέρχος Μαρουσάκης, επισημαίνοντας πως από την Πέμπτη, η νέα κακοκαιρία θα σαρώσει όλη τη χώρα, ενώ χιόνια αναμένονται και στα ορεινά.
Από την πλευρά του και ο Γιώργος Τσατραφύλλιας βλέπει δύσκολο το 48ωρο της Πέμπτη και Παρασκευής με τα φαινόμενα να περιλαμβάνουν χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νοτιάδες.
Tags:
Κακοκαιρία,Σχετικά Άρθρα
- 85 Κορυφαίοι Οδηγοί έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη στην 19η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου!
- Γορτυνία | Προς χαρακτηρισμό ως μνημείων τα γλυπτά του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ και του Παλαιών Πατρών Γερμανού στη Δημητσάνα
- Γορτυνία | Ομόφωνη αποδοχή για τις εργασίες αναβάθμισης στο Γυμνάσιο Βυτίνας μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
- Γορτυνία - Ζημιές από την κακοκαιρία | Ομόφωνη έγκριση για χρηματοδότηση 1,5 εκατ. € – «Οι ανάγκες μας είναι 7,5 εκατ. ευρώ»
- Ενός λεπτού σιγή στο δημοτικό συμβούλιο Γορτυνίας για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Λαγκαδίων Θεόδωρου Δημητρακόπουλου






