Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρνήθηκε συνάντηση με τον Τσίπρα η Παπαρήγα – «Ναι» σε Κυβέρνση Αριστεράς λέει ο Κουβέλης

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, δήλωσε ότι είπε στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, ότι έχει τη δυνατότητα, αρκεί, να το θέλει, να προχωρήσει σε κυβέρνηση αριστεράς με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και με ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση.

p>Σημειώνεται ότι ο Φώτης Κουβέλης κάνει λόγο για στήριξη της ΔΗΜΑΡ σε αριστερή κυβέρνηση και όχι για συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η προεκλογική θέση της ΔΗΜΑΡ ήταν ότι είναι αντίθετη σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ , ενώ δεν ήταν αρνητική σε άλλη κυβέρνηση, χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ, αλλά με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ.

Ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί την διερευνητική εντολή στο όνομα της κοινωνίας, που ζητάει λύση και επανέλαβε την θέση της ΔΗΜΑΡ για συγκρότηση κυβέρνησης που θα έχει ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και θα ενσωματώνει το σαφές μήνυμα των εκλογών, ότι η κοινωνία και η χώρα δεν μπορούν να πορευθούν με την πολιτική που καταδικάστηκε από τους πολίτες.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τη θέση του για απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ, αξιοποιώντας και το ευνοϊκότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο που διαμορφώνεται και πρόσθεσε ότι το κόμμα του, με τη θέση αυτή συμβάλλει ώστε να υπάρξει κυβέρνηση και να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές.

 

Δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Α. Τσίπρα και της Α. Παπαρήγα στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά από άρνηση της κ. Παπαρήγα.

Όπως έγινε γνωστό, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κ. Παπαρήγα σχετικά με το ενδεχόμενο μιας συνάντησης. Η απάντηση της κ. Παπαρήγα ήταν αρνητική.

Μετά την συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Κουβέλη θα ακολουθήσουν συναντήσεις με την κ. Λ. Κατσέλη και τους Οικολόγους Πράσινους.

Μετά το τέλος των συναντήσεων θα εκδοθεί ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα των επαφών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...