Παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων!
Την παράταση της προθεσμίας για τον καθαρισμό και τη δήλωση οικοπέδων έως και τη Δευτέρα 22 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ News.
Όπως ανέφερε, η απόφαση ελήφθη μετά από γνώμη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, η οποία συνεδρίασε σήμερα εξετάζοντας τα επικείμενα καιρικά φαινόμενα. Μέχρι χθες το βράδυ είχαν υποβληθεί 373.000 δηλώσεις καθαρισμού, ενώ πέρυσι είχαν καταγραφεί περίπου 730.000 δηλώσεις μέχρι τη λήξη της προθεσμίας.
Υπογράμμισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων αποτελεί υποχρέωση των πολιτών και κρίσιμο μέτρο πρόληψης, καθώς η απομάκρυνση της καύσιμης ύλης συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και οικισμών. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι μετά τη λήξη της νέας προθεσμίας θα πραγματοποιηθούν αυστηροί έλεγχοι από τους δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο κατόπιν καταγγελιών όσο και αυτεπάγγελτα.
Σχετικά Άρθρα
- Δήμος Βόρειας Κυνουρίας | Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα ποσά αποζημιώσεων για τη συμμετοχή σε δημοτικό συμβούλιο και δημοτική επιτροπή
- «Ξανθίππη, η γυναίκα του Σωκράτη» στο Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας
- Μπαφές - Κούγιας | Δύο νέοι δημιουργοί από την Τρίπολη ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πρώτο video clip του Διονύση Μπαφέ! (vd)
- Στην Αργολίδα θα μεταφέρονται τα ανακυκλώσιμα της Βόρειας Κυνουρίας μετά το κλείσιμο του ΚΔΑΥ στην Τρίπολη
- Παράταση για την «Ολοκληρωμένη Ανάπλαση Πλατείας Μελιγούς»






