Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων
Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου σχετικά τις οφειλές που θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.


Η απόφαση προβλέπει ότι στη ρύθμιση υποχρεωτικά υπάγονται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων ως και την 1 Οκτωβρίου 2014 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.

Η αλλαγή σχετικά με την προηγούμενη απόφαση αφορά στο γεγονός ότι η νέα απόφαση ορίζει ρητά ότι μπορούν να υπαχθούν μόνο βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές και όχι απλά βεβαιωμένες ως την 1 Οκτωβρίου 2014, όπως είναι οι πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ και η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Στην απόφαση διευκρινίζεται επίσης ότι μετά από επιλογή του οφειλέτη μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση::

- Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και κατά την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή.

- Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και κατά την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών των οποίων οι όροι τηρούνται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...