Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Η αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ είναι παράλογη και αναποτελεσματική απαίτηση της Τρόικα»

«Η αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ είναι παράλογη και αναποτελεσματική απαίτηση της Τρόικα»
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των Επιμελητηρίων για την φημολογούμενη πρόθεση της κυβέρνησης να υποχωρήσει στην αξίωση της Τρόικα για αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ στο 6,5%.


Μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, σχετικά με την αύξηση των κατώτατων συντελεστών ΦΠΑ, τα Επιμελητήρια σύσσωμα εξέφρασαν και αυτά με την σειρά τους την αντίθεση τους προς τις παράλογες απαιτήσεις και συμφωνούν απόλυτα με την στάση του Προέδρου της ΚΕΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση του κ. Μίχαλου αναφέρει:

«Η αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6,5% είναι άλλη μια παράλογη και βέβαια αναποτελεσματική απαίτηση της τρόικας».

«Δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, καθώς η φοροδοτική ικανότητα των επιχειρήσεων και των πολιτών έχει εξαντληθεί. Απεναντίας, θα προκαλέσει τσουνάμι αυξήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες, θέτοντας έτσι πρόσθετα εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα βασικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, αλλά και σε άλλους ευαίσθητους τομείς για την κοινωνία, όπως η φαρμακευτική περίθαλψη και ο πολιτισμός».

Ο Κ. Μίχαλος, κατέληξε ζητώντας από την κυβέρνηση να κρατήσει «σθεναρή στάση απέναντι στην τρόικα και να αναζητήσει αλλού ισοδύναμα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...