Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συναντήθηκαν Τσίπρας – Βουδούρης και συμφώνησαν σε εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ... μετά από εκλογές!

Συναντήθηκαν Τσίπρας – Βουδούρης και συμφώνησαν σε εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ... μετά από εκλογές!
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση μεταξύ, αφενός, της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, και, αφετέρου, αντιπροσωπείας της πολιτικής κίνησης «Κοινωνία Πρώτα». Η αντιπροσωπεία αυτή αποτελείτο από τους βουλευτές Θόδωρο Παραστατίδη και Οδυσσέα Βουδούρη, καθώς και από τα μέλη του Συντονιστικού της κίνησης, Στέλιο Στυλιανίδη και Μαρία Δημητροπούλου.


Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε συζήτηση εφ' όλης της πολιτικής επικαιρότητας. Η συζήτηση αυτή συνοψίζεται στα εξής τέσσερα σημεία.

1. Η χώρα μας έχει περιέλθει σε μια φάση πολιτικού και οικονομικού αδιεξόδου. Οι τελευταίες εξελίξεις ακύρωσαν κάθε ψευδαίσθηση για επιτυχή σενάρια, που κατά καιρούς είχε παρουσιάσει η Κυβέρνηση. Η αποδοχή των νέων μέτρων, που ζητούν οι δανειστές μας, είναι προ των πυλών. Η Τρόικα συνεχίζει να επιβάλλει το νεοφιλελεύθερο δόγμα και τις ιδεοληψίες της, με την υποστήριξη εγχώριων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Η πολιτική αυτή βλάπτει την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών καθώς και την εθνική μας υπόσταση.

2. Υπό τις συνθήκες αυτές, η μόνη λύση είναι οι εθνικές εκλογές, οι οποίες μπορούν να δώσουν νωπή και ισχυρή εντολή σε μια νέα κυβέρνηση. Συνεπώς και οι δυο πλευρές επανέλαβαν την σθεναρή και οριστική τους θέση να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, μόνο μετά την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

3. Οι δυο πλευρές ανέπτυξαν τις θέσεις τους σχετικά με τις προγραμματικές κυβερνητικές προτάσεις, αναγκαίες για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση μιας Ελλάδας οικονομικής ευημερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης με ουσιαστικά δημοκρατικούς θεσμούς. Συμφώνησαν ότι το «πρόγραμμα της ΔΕΘ», που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί την απάντηση στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία και διαπίστωσαν μια ουσιαστική σύγκλιση για τα θέματα που αφορούν τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος, την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα και την ανάγκη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

4. Στη βάση αυτής της προγραμματικής σύγκλισης, και οι δυο πλευρές θα συνεργαστούν για την δημιουργία ενός ευρύ πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, προοδευτικών, δημοκρατικών, αριστερών, οικολογικών δυνάμεων, προκειμένου να υπάρξει στην επόμενη Βουλή μια ισχυρή πλειοψηφία, για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και για μια πολιτική με κοινωνικό και πατριωτικό πρόσημο.

3 Δεκεμβρίου 2014 - Γραφείο Τύπου Κοινωνία Πρώτα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...