Menu
RSS
Σάββατο, 17/05/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
ygeia728x90

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Έλληνα νεκρού στο φλεγόμενο πλοίο (vd)

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Έλληνα νεκρού στο φλεγόμενο πλοίο (vd)
Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων και με χαμηλές θερμοκρασίες, συνεχίζεται από εναέρια μέσα η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το πλοίο «Norman Atlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο. Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα Super Puma, ένα ελληνικό και τρία ιταλικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο, είναι υπό πλήρη έλεγχο ενώ οι ιταλικές αρχές φέρεται να μετέφεραν υγειονομικό προσωπικό επι του πλοίου, προκειμένου να παρέχουν βοήθεια  στους υπόλοιπους επιβαίνοντες. Στους 316 ανήλθε ο αριθμός των διασωθέντων επιβατών σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα), σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή. Η επιχείρηση μετεπιβίβασης και των υπολοίπων ατόμων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από ελικόπτερα Super Puma.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Spirit of Piraeus» μαζί με τους 49 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic κατέπλευσε στο Μπάρι και όχι στο λιμάνι του Μπρίντιζι της Ιταλίας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Στο πλοίο μεταξύ των 49 επιβαινόντων,  είναι  25 Έλληνες.
Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της συζύγου του Έλληνα νεκρού στο φλεγόμενο Norman Atlantic, η οποία μίλησε από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται.

«Εγώ δεν κοιμόμουν, ο άνδρας μου κοιμόταν και μετά μου φάνηκε ότι κάτι μύριζε», λέει η κ. Θεοδώρα Δούλη περιγράφοντας τις σκηνές πανικού που επεκράτησαν στο πλοίο.

«Ήταν μια καταστροφή. Ο κόσμος δεν ήξερε που να πάει», επισημαίνει η κ. Δούλη.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: corriere.it

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...