Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εξωφρενικό! H αυτοκτονία κλείνει νομικά την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη;

Εξωφρενικό! H αυτοκτονία κλείνει νομικά την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη;
"Από τη στιγμή που πρόκειται για αυτοκτονία, κλείνει νομικά η υπόθεση   του Βαγγέλη Γιακουμάκη καθώς για το bullying υπάρχει νομικό κενό" εξηγεί στο Newsit   o γνωστός ποινικολόγος, Βασίλης Χειρδάρης. 
 
 
 
 
Την ώρα που η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη αλλά και όλη η Ελλάδα ζητά δικαίωση για τον θάνατο του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων, το γράμμα του νόμου ίσως αφήσει ατιμώρητους τους ηθικούς αυτουργούς!

Oπως δήλωσε στο Newsit ο Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, Βασίλης Χειρδάρης "το πόρισμα, από τη στιγμή που ο ιατροδικαστής των Ιωαννίνων εκτιμά ότι δεν πρόκειται περί δολοφονικής ενέργειας αλλά για αυτοκτονία, σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να εμπλέκεται κανένας άλλος και δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη.

Βασικά κλείνει η υπόθεση. Το μόνο που μπορεί να γίνει, ένα υπήρχαν προγενέστερες σωματικές βλάβες σε επίπεδο άνω της απλής σωματικής βλάβης, να μπορεί να ασκηθεί δίωξη κατά του δράστη, με παρέμβαση εισαγγελέα. Αυτό όμως το θεωρώ απίθανο, διότι είναι εξαιρετικά δυσκολο να αποδειχθεί.

Ουσιαστικά κλείνει το θέμα λόγω ελλείψεως στοιχείων καθώς η νομοθεσία έχει κενά για το bullying. To bullying δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσημο γιατί αφενός είναι πλημμεληματικές όλες οι ενέργειες, δηλαδή η εξύβριση ή οι απλές σωματικές βλάβες. Και το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικά ισχνό, δηλαδή το να πάει δύο μήνες φυλακή ο άλλος για πλημμεληματικές πράξεις με αναστολή, δε σημαίνει τίποτα.

Πάντως αν είναι αυτοκτονία δε θα φέρει ευθύνη κανείς απολύτως.Είναι δύσκολο να προκύψουν ευθύνες για ηθικούς αυτουργούς, το θεωρώ απίθανο" είπε τέλος ο γνωστός ποινικολόγος. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...